Logo Kulinář

Vegetariánské bulgurové placky

Vegetariánské bulgurové placky

Bulgur je drcená obroušená pšenice semolina – jde o předvařenou lámanku, a proto ho snadno připravíte pouhým spařením nebo jen máčením. Lze ho využít podobně jako rýži.

  • Bulgur zalijte vroucí vodou, osolte a nechte pod poklicí nabobtnat. Vodu dejte v poměru 1:2 (jako na rýži). Během čtvrt hodiny je bulgur připraven ke konzumaci.
  • Vejce rozšlehejte společně se škrobem a trochou soli. Poté přidejte posekanou petrželovou nať a na tenké nudličky krájený či nastrouhaný celer. Cibuli a žampiony nakrájejte na drobno a pečlivě smíchejte spolu s vejci a bulgurem.
  • Pánev trochu potřete trochou sádla a nechte rozpálit. Na ní potom pokládejte patřičnou část hmoty, ze které silikonovou vařečkou rozmáčkněte placičky. Ty opékejte z obou stran.
  • Placičky mohou být speciální přílohou či hlavním chodem doplněným sladkokyselým zeleninovým salátem a podobně.

Na tento recept jsme použili:

Bulgur je drcená obroušená pšenice semolina – jde o předvařenou lámanku, a proto ho snadno připravíte pouhým spařením nebo jen máčením. Lze ho využít podobně jako rýži.

  • Bulgur zalijte vroucí vodou, osolte a nechte pod poklicí nabobtnat. Vodu dejte v poměru 1:2 (jako na rýži). Během čtvrt hodiny je bulgur připraven ke konzumaci.
  • Vejce rozšlehejte společně se škrobem a trochou soli. Poté přidejte posekanou petrželovou nať a na tenké nudličky krájený či nastrouhaný celer. Cibuli a žampiony nakrájejte na drobno a pečlivě smíchejte spolu s vejci a bulgurem.
  • Pánev trochu potřete trochou sádla a nechte rozpálit. Na ní potom pokládejte patřičnou část hmoty, ze které silikonovou vařečkou rozmáčkněte placičky. Ty opékejte z obou stran.
  • Placičky mohou být speciální přílohou či hlavním chodem doplněným sladkokyselým zeleninovým salátem a podobně.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.