
Bulgur je drcená obroušená pšenice semolina – jde o předvařenou lámanku, a proto ho snadno připravíte pouhým spařením nebo jen máčením. Lze ho využít podobně jako rýži.
- Bulgur zalijte vroucí vodou, osolte a nechte pod poklicí nabobtnat. Vodu dejte v poměru 1:2 (jako na rýži). Během čtvrt hodiny je bulgur připraven ke konzumaci.
- Vejce rozšlehejte společně se škrobem a trochou soli. Poté přidejte posekanou petrželovou nať a na tenké nudličky krájený či nastrouhaný celer. Cibuli a žampiony nakrájejte na drobno a pečlivě smíchejte spolu s vejci a bulgurem.
- Pánev trochu potřete trochou sádla a nechte rozpálit. Na ní potom pokládejte patřičnou část hmoty, ze které silikonovou vařečkou rozmáčkněte placičky. Ty opékejte z obou stran.
- Placičky mohou být speciální přílohou či hlavním chodem doplněným sladkokyselým zeleninovým salátem a podobně.