Logo Kulinář

Gyros ze dvou druhů masa

Gyros ze dvou druhů masa

Naklepané plátky kuřecího a vepřového masa vytvoří v troubě skvělou dobrotu.

  • V troše vody rozmíchejte sůl, koření Voňavý steak a posekanou petrželovou nať. Obě masa nakrájejte na stejnoměrné plátky a paličkou je naklepejte. Maso potřete marinádou, poklaďte plátky slaniny a skládejte střídavě na sebe. Poskládanou pečínku uhlaďte a zabalte do potravinářské fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
  • Gyros zebru pečte v troubě s cibulí a česnekem při teplotě 130 stupňů asi 60 minut. Na závěr dopékejte pečínku při teplotě 180 stupňů a přelévejte ji přitom výpekem.
  • Při podávání můžete gyros okrajovat ze stran nebo pečínku nakrájet na plátky. Podávejte s bramborem nebo rýží.
  • Zkuste přidat do marinády směs ZLATÁ PEČÍNKA KULINÁŘ a posekané zelené bylinky.

Na tento recept jsme použili:

Gyros mix

Gyros mix

59 Kč

Naklepané plátky kuřecího a vepřového masa vytvoří v troubě skvělou dobrotu.

  • V troše vody rozmíchejte sůl, koření Voňavý steak a posekanou petrželovou nať. Obě masa nakrájejte na stejnoměrné plátky a paličkou je naklepejte. Maso potřete marinádou, poklaďte plátky slaniny a skládejte střídavě na sebe. Poskládanou pečínku uhlaďte a zabalte do potravinářské fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
  • Gyros zebru pečte v troubě s cibulí a česnekem při teplotě 130 stupňů asi 60 minut. Na závěr dopékejte pečínku při teplotě 180 stupňů a přelévejte ji přitom výpekem.
  • Při podávání můžete gyros okrajovat ze stran nebo pečínku nakrájet na plátky. Podávejte s bramborem nebo rýží.
  • Zkuste přidat do marinády směs ZLATÁ PEČÍNKA KULINÁŘ a posekané zelené bylinky.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.