
Naklepané plátky kuřecího a vepřového masa vytvoří v troubě skvělou dobrotu.
- V troše vody rozmíchejte sůl, koření Voňavý steak a posekanou petrželovou nať. Obě masa nakrájejte na stejnoměrné plátky a paličkou je naklepejte. Maso potřete marinádou, poklaďte plátky slaniny a skládejte střídavě na sebe. Poskládanou pečínku uhlaďte a zabalte do potravinářské fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
- Gyros zebru pečte v troubě s cibulí a česnekem při teplotě 130 stupňů asi 60 minut. Na závěr dopékejte pečínku při teplotě 180 stupňů a přelévejte ji přitom výpekem.
- Při podávání můžete gyros okrajovat ze stran nebo pečínku nakrájet na plátky. Podávejte s bramborem nebo rýží.
- Zkuste přidat do marinády směs ZLATÁ PEČÍNKA KULINÁŘ a posekané zelené bylinky.