Logo Kulinář

Steak z tuňáka na rýžových plackách

Steak z tuňáka na rýžových plackách

Přírodně pečené steaky z tuňáka servírované na smažené rýži s krátce dušeným pekingským zelím.

  • Do předem uvařené rýže vmíchejte vejce nebo bílky, polovinu škrobu, sůl a koření (směs kari, hřebíček a muškátový květ) a ze vzniklé hmoty pečte na rozpáleném oleji v pánvi placky.
  • Nejprve osmahněte na pánvi o oleji cibuli, pak přidejte na nitky krájenou mrkev a po chvilce očištěné zelí nakrájené na stejnoměrné širší nudle a vše vzápětí zalijte zálivkou z cukru, soli, octa a trochy vody, do které rozmíchejte druhou část škrobové moučky. Krátce povařte a okořeňte mletým zázvorem.
  • Steaky z tuňáka osušte a vložte do rozpáleného oleje a pečte je krátce a prudce z jedné a poněkud volněji z druhé strany. Záleží na tom, jak propečené je chcete mít. Podle toho volte délku pečení. Také můžete provést jen velmi prudké opečení na pánvi a poté pozvolné dotažení do růžova v troubě předehřáté na 90 stupňů. Hotové steaky poklaďte plátkem másla a pomelte solí a bílým pepřem

Na tento recept jsme použili:

Přírodně pečené steaky z tuňáka servírované na smažené rýži s krátce dušeným pekingským zelím.

  • Do předem uvařené rýže vmíchejte vejce nebo bílky, polovinu škrobu, sůl a koření (směs kari, hřebíček a muškátový květ) a ze vzniklé hmoty pečte na rozpáleném oleji v pánvi placky.
  • Nejprve osmahněte na pánvi o oleji cibuli, pak přidejte na nitky krájenou mrkev a po chvilce očištěné zelí nakrájené na stejnoměrné širší nudle a vše vzápětí zalijte zálivkou z cukru, soli, octa a trochy vody, do které rozmíchejte druhou část škrobové moučky. Krátce povařte a okořeňte mletým zázvorem.
  • Steaky z tuňáka osušte a vložte do rozpáleného oleje a pečte je krátce a prudce z jedné a poněkud volněji z druhé strany. Záleží na tom, jak propečené je chcete mít. Podle toho volte délku pečení. Také můžete provést jen velmi prudké opečení na pánvi a poté pozvolné dotažení do růžova v troubě předehřáté na 90 stupňů. Hotové steaky poklaďte plátkem másla a pomelte solí a bílým pepřem

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.