Logo Kulinář

Pekingská kachna

Pekingská kachna

Zprudka pečená kachní prsa následně pozvolna dopékaná do růžova. Toť rajská hudba pro každého labužníka.

  • Nejprve si připravte marinádu na kachní prsa a to tak, že smícháte třtinovou melasu s rýžovým octem, solí a kořením pěti vůní i zázvorem. Očištěná kachní prsa ve směsi marinujte asi patnáct minut a pak je nechte na vzduchu zaschnout. Marinování můžete opakovat. Důležité je, aby marináda na prsou před pečením zaschnula.
  • Před pečením nařízněte ostrým nožem kůži několika šikmými zářezy. Poté zprudka prsa pečte na rozpáleném oleji. Nejprve kůži a poté svalovinu z druhé strany. Ze všech stran opečené maso vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a 12 – 15 minut dopékejte.
  • Mezi tím si připravte ze zbylé marinády zálivku a to tak, že do ní přidáte trochu rýžového vína, kvalitní sojové omáčky a trochu bramborového škrobu. Ve výpeku na pánvi pak ze zálivky uvařte trochu mírně zahoustlé omáčky.
  • Pečená kachní prsa mají mít křupavou kůži a šťavnatou lehce narůžovělou svalovinu. Krájejte je na tenké řezy a podlévejte připravenou omáčkou. Podávejte podle chuti a libosti s rýží, rýžovými nudlemi nebo jen s osmahnutou zeleninou.

Na tento recept jsme použili:

Zprudka pečená kachní prsa následně pozvolna dopékaná do růžova. Toť rajská hudba pro každého labužníka.

  • Nejprve si připravte marinádu na kachní prsa a to tak, že smícháte třtinovou melasu s rýžovým octem, solí a kořením pěti vůní i zázvorem. Očištěná kachní prsa ve směsi marinujte asi patnáct minut a pak je nechte na vzduchu zaschnout. Marinování můžete opakovat. Důležité je, aby marináda na prsou před pečením zaschnula.
  • Před pečením nařízněte ostrým nožem kůži několika šikmými zářezy. Poté zprudka prsa pečte na rozpáleném oleji. Nejprve kůži a poté svalovinu z druhé strany. Ze všech stran opečené maso vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a 12 – 15 minut dopékejte.
  • Mezi tím si připravte ze zbylé marinády zálivku a to tak, že do ní přidáte trochu rýžového vína, kvalitní sojové omáčky a trochu bramborového škrobu. Ve výpeku na pánvi pak ze zálivky uvařte trochu mírně zahoustlé omáčky.
  • Pečená kachní prsa mají mít křupavou kůži a šťavnatou lehce narůžovělou svalovinu. Krájejte je na tenké řezy a podlévejte připravenou omáčkou. Podávejte podle chuti a libosti s rýží, rýžovými nudlemi nebo jen s osmahnutou zeleninou.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.