Logo Kulinář

Zimní penne

Zimní penne

Zapečené penne v lehoučké sýrové omáčce s máslovým pórkem zvládne každý a může se ji libovolně doplnit uzeninou či tuňákem..

  • V dostatečně osolené vodě vařte těstoviny do téměř měkka. Počítejte s tím, že se budou ještě zapékat.
  • Na pánvi osmahněte v rozpáleném oleji drobně krájenou cibuli. Poté přidejte sekaný česnek a po jeho krátkém zapěnění přidejte pórek a větší část másla. Vše zalijte mlékem jen trochu osolte, ochuťte Italskou směsí koření a krátce povařte.
  • Do trochu zchladlé směsi zeleniny nastrouhejte sýr, přidejte syrová vejce a sladkou smetanu.
  • Polovinu scezených a okapaných penne vložte do zapékací mísy vytřené máslem. Na těstoviny rozetřete zapékací směs z pánve. Navrch vložte zbylé těstoviny a lehce je zatlačte tak, aby byly z větší části v zapékací směsi.
  • Zapékejte v troubě asi 20 minut při teplotě 140 stupňů a na závěr dopékejte asi deset minut na teplotu 180 - 190 stupňů. Podávejte s lehkým salátem.
  • Samozřejmě, že můžete přidat k pórku nitky šunky nebo jiné uzeniny a stejně tak použít jiné druhy sýrů. Důležité je ale zachovat výraznou a jemnou chuť pórku.

Na tento recept jsme použili:

Zapečené penne v lehoučké sýrové omáčce s máslovým pórkem zvládne každý a může se ji libovolně doplnit uzeninou či tuňákem..

  • V dostatečně osolené vodě vařte těstoviny do téměř měkka. Počítejte s tím, že se budou ještě zapékat.
  • Na pánvi osmahněte v rozpáleném oleji drobně krájenou cibuli. Poté přidejte sekaný česnek a po jeho krátkém zapěnění přidejte pórek a větší část másla. Vše zalijte mlékem jen trochu osolte, ochuťte Italskou směsí koření a krátce povařte.
  • Do trochu zchladlé směsi zeleniny nastrouhejte sýr, přidejte syrová vejce a sladkou smetanu.
  • Polovinu scezených a okapaných penne vložte do zapékací mísy vytřené máslem. Na těstoviny rozetřete zapékací směs z pánve. Navrch vložte zbylé těstoviny a lehce je zatlačte tak, aby byly z větší části v zapékací směsi.
  • Zapékejte v troubě asi 20 minut při teplotě 140 stupňů a na závěr dopékejte asi deset minut na teplotu 180 - 190 stupňů. Podávejte s lehkým salátem.
  • Samozřejmě, že můžete přidat k pórku nitky šunky nebo jiné uzeniny a stejně tak použít jiné druhy sýrů. Důležité je ale zachovat výraznou a jemnou chuť pórku.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.