Logo Kulinář

Zelný salát

Křehký zelný salát s možností mnoha zajímavých proměn. Lze ho doplnit jablky, křenem, rozpečenou slaninou, mrkví, pórkem a podobně.

 

  • Zelí očistěte, vykrojte z něho košťál a poté ho nakrájejte na jemné nudličky. Vložte do nádoby, přidejte sůl, cukr a olej a vše lehce promíchejte. Následně nechte v chladnu asi 15 minut odpočinout. V té době salát zkřehne.
  • Před samotným podáváním do salátu vmíchejte ocet a podávejte. Množství ochucovadel můžete upravit podle vaší chuti, případně doplnit čerstvě pomletý pepř, nasekanou petrželovou nať a podobně.

Na tento recept jsme použili:

Křehký zelný salát s možností mnoha zajímavých proměn. Lze ho doplnit jablky, křenem, rozpečenou slaninou, mrkví, pórkem a podobně.

 

  • Zelí očistěte, vykrojte z něho košťál a poté ho nakrájejte na jemné nudličky. Vložte do nádoby, přidejte sůl, cukr a olej a vše lehce promíchejte. Následně nechte v chladnu asi 15 minut odpočinout. V té době salát zkřehne.
  • Před samotným podáváním do salátu vmíchejte ocet a podávejte. Množství ochucovadel můžete upravit podle vaší chuti, případně doplnit čerstvě pomletý pepř, nasekanou petrželovou nať a podobně.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.