Logo Kulinář

Želé s čerstvým ovocem

Želé s čerstvým ovocem

V mnoha zemích světa se uskutečnila kampaň “5 a day” – rozumějme pět porcí denně. V rámci ní měl jedinec spořádat během dne pět porcí ovoce a zeleniny, dohromady o váze 500 - 600 g, přičemž polovina z toho je ovoce. Už po poměrně krátké době se prokázal ozdravný efekt této jednoduché kůry.

  • Vezměte asi 200ml vody a do ní rozmáčkněte pár kousků ovoce, přidejte trochu cukru a rozmíchejte želatinu. Misku nebo rendlík vložte do vodní lázně a vše zahřejte. Nakonec vmíchejte ostatní čerstvé ovoce a hned nalijte do misek, pohárů nebo tvořítek. Vše nechte ztuhnout v lednici.
  • Ovocné želé podávejte přelité ovocným sirupem a ozdobené šlehačkou s lístky máty či meduňky.

V mnoha zemích světa se uskutečnila kampaň “5 a day” – rozumějme pět porcí denně. V rámci ní měl jedinec spořádat během dne pět porcí ovoce a zeleniny, dohromady o váze 500 - 600 g, přičemž polovina z toho je ovoce. Už po poměrně krátké době se prokázal ozdravný efekt této jednoduché kůry.

  • Vezměte asi 200ml vody a do ní rozmáčkněte pár kousků ovoce, přidejte trochu cukru a rozmíchejte želatinu. Misku nebo rendlík vložte do vodní lázně a vše zahřejte. Nakonec vmíchejte ostatní čerstvé ovoce a hned nalijte do misek, pohárů nebo tvořítek. Vše nechte ztuhnout v lednici.
  • Ovocné želé podávejte přelité ovocným sirupem a ozdobené šlehačkou s lístky máty či meduňky.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.