Logo Kulinář

Zapečený ananas

Zapečený ananas

Jednoduchý sladký dezert s možností mnohých proměn. Základem je máslová drobenka (na Moravě posypka), která se rozpeče s kousky ovoce.

  • Nejprve smíchejte z mouky, cukru a másla drobenku. Přivoňte ji skořicí. Asi dvě třetiny drobenky rozdělte do zapékacích mističek, nejlépe ze skla či porcelánu vhodného na zapékání. Misky můžete nejprve vymazat trochou másla.
  • Poté poskládejte na drobenku kousky či plátky ovoce, v tomto případě čerstvého ananasu a pak vše posypte zbývající drobenkou
  • Pečte v předehřáté troubě do růžova při 180 stupních.
  • Jednotlivé porce doplňte kysanou smetanou, jogurtem nebo ušlehanou smetanou. Velmi dobrá je takto zapečená rebarbora nebo jakékoliv nakyslé ovoce nebo také smíšený ovocný salát.

Na tento recept jsme použili:

Jednoduchý sladký dezert s možností mnohých proměn. Základem je máslová drobenka (na Moravě posypka), která se rozpeče s kousky ovoce.

  • Nejprve smíchejte z mouky, cukru a másla drobenku. Přivoňte ji skořicí. Asi dvě třetiny drobenky rozdělte do zapékacích mističek, nejlépe ze skla či porcelánu vhodného na zapékání. Misky můžete nejprve vymazat trochou másla.
  • Poté poskládejte na drobenku kousky či plátky ovoce, v tomto případě čerstvého ananasu a pak vše posypte zbývající drobenkou
  • Pečte v předehřáté troubě do růžova při 180 stupních.
  • Jednotlivé porce doplňte kysanou smetanou, jogurtem nebo ušlehanou smetanou. Velmi dobrá je takto zapečená rebarbora nebo jakékoliv nakyslé ovoce nebo také smíšený ovocný salát.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.