
Pokud máte rádi, přidejte ostrou posekanou chilli papričku o které je známo, že (mimo jiné) zabraňuje nadýmání a “prodlužuje naše mládí”.
- Ve výrazně osolené vodě uvařte těstoviny tak, aby uprostřed zůstaly tuhé. Krátce je propláchněte vodou a nechte okapat.
- Na olivovém oleji osmahněte nakrájenou cibulku kousky česneku a hrstku posekaných bylinek (bazalka, zelená petržel, tymián, saturejka). Hned potom přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, (cuketu, mladý lilek a červenou papriku. Opékejte chvilku a jakmile se zelenina prohřeje zastříkněte vše bílým vínem. Nechte zašumět a stáhněte z plamene.
- Pomelte mořskou solí a pak promíchejte s těstovinami, vložte do vymaštěné zapékací mísy, zasypte strouhaným parmazánem a zprudka zapečte. Z části parmazánu si můžete upéci na nepřilnavé pánvi parmazánové křupinky a těmi spolu s grilovaným plátkem cukety zdobit zapečený pokrm.