
Jednoduchý recept pro všechny kdo rádi klasickou pečínku, v tomto případě závitek plněný kysaným zelím s cibulí a slaninou.
- Na pánvi rozpečte slaninu a na ní zapěňte nakrájenou cibuli, přidejte překrájené kysané zelí, sůl a kmín.
- Vepřový bok nebo krkovici nakrájejte na stejnoměrné plátky. Můžete je případně lehce rozklepat paličkou. osolte je a okmínujte. Na ně pak rozdělte připravené zelí. Plátky stočte do závitků a uložte do pekáče, podlijte vodou nebo vývarem a pečte pod poklicí při 170 stupních asi 30 minut.
- Nakonec závitky dopékejte odkryté při 190 stupních aby se na povrchu krásně opekly. Napečené okraje pekáče oškrabejte do vypečené šťávy a rozvařte je. Podávejte s vařenými bramborami, knedlíky, noky a podobně.