Logo Kulinář

Záhorácký závitek

Záhorácký závitek

Jednoduchý recept pro všechny kdo rádi klasickou pečínku, v tomto případě závitek plněný kysaným zelím s cibulí a slaninou.

  • Na pánvi rozpečte slaninu a na ní zapěňte nakrájenou cibuli, přidejte překrájené kysané zelí, sůl a kmín.
  • Vepřový bok nebo krkovici nakrájejte na stejnoměrné plátky. Můžete je případně lehce rozklepat paličkou. osolte je a okmínujte. Na ně pak rozdělte připravené zelí. Plátky stočte do závitků a uložte do pekáče, podlijte vodou nebo vývarem a pečte pod poklicí při 170 stupních asi 30 minut.
  • Nakonec závitky dopékejte odkryté při 190 stupních aby se na povrchu krásně opekly. Napečené okraje pekáče oškrabejte do vypečené šťávy a rozvařte je. Podávejte s vařenými bramborami, knedlíky, noky a podobně.

Na tento recept jsme použili:

Jednoduchý recept pro všechny kdo rádi klasickou pečínku, v tomto případě závitek plněný kysaným zelím s cibulí a slaninou.

  • Na pánvi rozpečte slaninu a na ní zapěňte nakrájenou cibuli, přidejte překrájené kysané zelí, sůl a kmín.
  • Vepřový bok nebo krkovici nakrájejte na stejnoměrné plátky. Můžete je případně lehce rozklepat paličkou. osolte je a okmínujte. Na ně pak rozdělte připravené zelí. Plátky stočte do závitků a uložte do pekáče, podlijte vodou nebo vývarem a pečte pod poklicí při 170 stupních asi 30 minut.
  • Nakonec závitky dopékejte odkryté při 190 stupních aby se na povrchu krásně opekly. Napečené okraje pekáče oškrabejte do vypečené šťávy a rozvařte je. Podávejte s vařenými bramborami, knedlíky, noky a podobně.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.