
Recept inspirovaný Francií vás jistě inspiruje. Bůček osmahnutý na pánvi a potom dopékaný v troubě podlitý dobrým vínem.
- Vepřový bok nakrájejte přes vlákna na plátky silné asi tři centimetry silné. Vrchní část případně z kůží nakrájejte tak aby se při pečení vytvořil "hřebínek". Takto upravený bok zprudka opékejte na pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Není třeba ho podlévat tukem neboť se ho během chvíle vypeče dostatek. Plátky je třeba důkladně z obou stran opéci do červena.
- Do pekáčku vložte cibuli nakrájenou na hrubší kousky, koření a byliny. Na ně poskládejte opečené plátky masa, teprve nyní vše osolte, přelijte vínem a dejte péci do trouby.
- Vepřový bok pečte pod poklicí velmi zvolna při teplotě cca 120 stupňů asi 40 minut. Poté ho odkrytý dopékejte při 180 stupních. Výpek případně trochu odvařte, přirozeně ho zahustí rozpečená cibule.
- Podávejte se šťouchanými nebo pečenými bramborami nebo originálně s vařenými těstovinami a dušenými bílými fazolemi.