
Netradiční způsob přípravy oblíbených vrabců, které díky jogurtu získají jemnou delikátní chuť.
- Vepřovou krkovičku nakrájejte na stejnoměrné plátky které pečlivě osolte a opepřete. Bylinky nasekejte a spolu s prolisovaným česnekem a trochou soli třete nejlépe v kamenném hmoždíři. Každý kousek krkovičky opatrně nařízněte a do zářezu vložte tuto směs.
- Cibuli nakrájejte na stejnoměrné kousky, vložte do pekáčku, posypejte ji drceným kmínem a zalijte jogurtem. Vzniklý základ promíchejte a naskládejte na něj připravené kousky masa.
- Pečte zvolna přikryté v troubě rozehřáté na 130°C. Na konci pečení teplotu zvyšte a dopékejte "do barvy". Hotový pokrm posypejte nasekanými čerstvými bylinkami a podávejte s rýží a vzniklým jogurtovým výpekem.