Logo Kulinář

Vepřová pečeně s jogurtem

Vepřová pečeně s jogurtem

Netradiční způsob přípravy oblíbených vrabců, které díky jogurtu získají jemnou delikátní chuť.

  • Vepřovou krkovičku nakrájejte na stejnoměrné plátky které pečlivě osolte a opepřete. Bylinky nasekejte a spolu s prolisovaným česnekem a trochou soli třete nejlépe v kamenném hmoždíři. Každý kousek krkovičky opatrně nařízněte a do zářezu vložte tuto směs.
  • Cibuli nakrájejte na stejnoměrné kousky, vložte do pekáčku, posypejte ji drceným kmínem a zalijte jogurtem. Vzniklý základ promíchejte a naskládejte na něj připravené kousky masa.
  • Pečte zvolna přikryté v troubě rozehřáté na 130°C. Na konci pečení teplotu zvyšte a dopékejte "do barvy". Hotový pokrm posypejte nasekanými čerstvými bylinkami a podávejte s rýží a vzniklým jogurtovým výpekem.

Na tento recept jsme použili:

Netradiční způsob přípravy oblíbených vrabců, které díky jogurtu získají jemnou delikátní chuť.

  • Vepřovou krkovičku nakrájejte na stejnoměrné plátky které pečlivě osolte a opepřete. Bylinky nasekejte a spolu s prolisovaným česnekem a trochou soli třete nejlépe v kamenném hmoždíři. Každý kousek krkovičky opatrně nařízněte a do zářezu vložte tuto směs.
  • Cibuli nakrájejte na stejnoměrné kousky, vložte do pekáčku, posypejte ji drceným kmínem a zalijte jogurtem. Vzniklý základ promíchejte a naskládejte na něj připravené kousky masa.
  • Pečte zvolna přikryté v troubě rozehřáté na 130°C. Na konci pečení teplotu zvyšte a dopékejte "do barvy". Hotový pokrm posypejte nasekanými čerstvými bylinkami a podávejte s rýží a vzniklým jogurtovým výpekem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.