Logo Kulinář

Velikonoční nádivka

  • Nejprve uvařte maso, spolu s divokým kořením a trochou soli, pro lepší chuť přidejte do vody i stonky bylinek, cibuli a kořenovou zeleninu. Stačí jen velmi málo vody. Vše vařte zvolna, aby si suroviny zachovaly plnou chuť a hlavně ho nenechte rozvařit.
  • Mezitím si nakrájejte rohlíky na drobné kostičky a nechte je v troubě krátce nasucho opéci. Jarní bylinky spolu s česnekem jemně nasekejte a drůbeží šunku a pórek pokrájejte na proužky.
  • Uvařené maso a zeleninu sceďte a nechte vychladnout. Maso potom semelte ve strojku a kořenovou zeleninu nakrájejte na úhledné kostičky.
  • Na pánvi rozpusťte máslo a zapěňte na něm bylinky spolu s česnekem, na závěr přidejte pokrájenou šunku, pomelte trochu pepře a zalijte trochou vývaru z masa – vše jen krátce povařte.
  • V misce šlehejte vejce se solí a zchladlým vývarem, směs trochu přivoňte muškátovým oříškem a přidejte bylinkovou směs z pánve, dále mleté maso a na závěr vmíchejte opečené rohlíky. Směs vložte do nádoby vyložené pečicím papírem. Vzápětí dejte do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte dorůžova. Doba záleží na výšce směsi – v závěru můžete teplotu zvýšit na 180 stupňů.
  • Pečenou nádivku krájejte a podávejte s křehkým listovým salátem.

Na tento recept jsme použili:

  • Nejprve uvařte maso, spolu s divokým kořením a trochou soli, pro lepší chuť přidejte do vody i stonky bylinek, cibuli a kořenovou zeleninu. Stačí jen velmi málo vody. Vše vařte zvolna, aby si suroviny zachovaly plnou chuť a hlavně ho nenechte rozvařit.
  • Mezitím si nakrájejte rohlíky na drobné kostičky a nechte je v troubě krátce nasucho opéci. Jarní bylinky spolu s česnekem jemně nasekejte a drůbeží šunku a pórek pokrájejte na proužky.
  • Uvařené maso a zeleninu sceďte a nechte vychladnout. Maso potom semelte ve strojku a kořenovou zeleninu nakrájejte na úhledné kostičky.
  • Na pánvi rozpusťte máslo a zapěňte na něm bylinky spolu s česnekem, na závěr přidejte pokrájenou šunku, pomelte trochu pepře a zalijte trochou vývaru z masa – vše jen krátce povařte.
  • V misce šlehejte vejce se solí a zchladlým vývarem, směs trochu přivoňte muškátovým oříškem a přidejte bylinkovou směs z pánve, dále mleté maso a na závěr vmíchejte opečené rohlíky. Směs vložte do nádoby vyložené pečicím papírem. Vzápětí dejte do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte dorůžova. Doba záleží na výšce směsi – v závěru můžete teplotu zvýšit na 180 stupňů.
  • Pečenou nádivku krájejte a podávejte s křehkým listovým salátem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.