Logo Kulinář

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Podle receptu upečete také biskupský chlebíček nebo tolik oblíbené muffiny.

  • Změklé máslo třete s polovinou cukru a postupně přidávejte vaječné žloutky. Vše pak šlehejte tak dlouho, až vznikne hladká hmota.
  • Bílky šlehejte s trochou soli nebo několika kapkami citronové šťávy na pevný sníh. Do něho pak zvolna vmíchejte druhou polovinu cukru. Sníh zpevní a měl by se matně lesknout.
  • Obě hmoty za pomoci metly zvolna promíchejte na stejnorodou hmotu a do ní dejte lžíci VANILKOVÉHO čarování a postupně, po lžících, přidávejte mouku. Nakonec vmíchejte pokrájené ovoce a rozinky obalené v polohrubé mouce.
  • Formu pečlivě vymažte rozpuštěným sádlem nebo ztuženým tukem a pak vysypte polohrubou moukou. Do ní vložte třené těsto a dejte péci na 30 minut při 170 - 180 stupních. Beránka cukrujte nebo polévejte čokoládou a neste na stůl.

Na tento recept jsme použili:

Podle receptu upečete také biskupský chlebíček nebo tolik oblíbené muffiny.

  • Změklé máslo třete s polovinou cukru a postupně přidávejte vaječné žloutky. Vše pak šlehejte tak dlouho, až vznikne hladká hmota.
  • Bílky šlehejte s trochou soli nebo několika kapkami citronové šťávy na pevný sníh. Do něho pak zvolna vmíchejte druhou polovinu cukru. Sníh zpevní a měl by se matně lesknout.
  • Obě hmoty za pomoci metly zvolna promíchejte na stejnorodou hmotu a do ní dejte lžíci VANILKOVÉHO čarování a postupně, po lžících, přidávejte mouku. Nakonec vmíchejte pokrájené ovoce a rozinky obalené v polohrubé mouce.
  • Formu pečlivě vymažte rozpuštěným sádlem nebo ztuženým tukem a pak vysypte polohrubou moukou. Do ní vložte třené těsto a dejte péci na 30 minut při 170 - 180 stupních. Beránka cukrujte nebo polévejte čokoládou a neste na stůl.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.