
Nakrájené kousky masa spojené proužkem slaniny do libovolně vysokého steaku. Díky tomuto receptu bude maso uvnitř růžové a plné šťávy.
- Důležité je nakrájet maso, i když to budou menší kousky, na stejnou výšku tak, aby poté, co se k sobě složí, vytvořily stejně vysoký bloček masa. Masa lze kombinovat v druzích, dopňovat bylinkami, prokládat olátky slaniny, česneku a podobně.
- Na závěr se svazek masa obalí po stranách plátkem slaniny a sváže proužkem složeného alobalu. Takto upravený steak opékejte zprudka z jedné a druhé strany a následně ho dopékejte v troubě při 115° asi 15 - 20 minut, podle toho, jak ho chcete mít propečený.
- Maso bude růžové uprostřed a skvěle šťavaté. Je jenom na vás, zda z výpeku upravíte přírodní nebo jinou omáčku a zda k masu přidáte šťouchané brambory nebo jen osmahnutou zeleninu.