Logo Kulinář

Vázaný steak

Vázaný steak

Nakrájené kousky masa spojené proužkem slaniny do libovolně vysokého steaku. Díky tomuto receptu bude maso uvnitř růžové a plné šťávy.

  • Důležité je nakrájet maso, i když to budou menší kousky, na stejnou výšku tak, aby poté, co se k sobě složí, vytvořily stejně vysoký bloček masa. Masa lze kombinovat v druzích, dopňovat bylinkami, prokládat olátky slaniny, česneku a podobně.
  • Na závěr se svazek masa obalí po stranách plátkem slaniny a sváže proužkem složeného alobalu. Takto upravený steak opékejte zprudka z jedné a druhé strany a následně ho dopékejte v troubě při 115° asi 15 - 20 minut, podle toho, jak ho chcete mít propečený.
  • Maso bude růžové uprostřed a skvěle šťavaté. Je jenom na vás, zda z výpeku upravíte přírodní nebo jinou omáčku a zda k masu přidáte šťouchané brambory nebo jen osmahnutou zeleninu.

Na tento recept jsme použili:

Nakrájené kousky masa spojené proužkem slaniny do libovolně vysokého steaku. Díky tomuto receptu bude maso uvnitř růžové a plné šťávy.

  • Důležité je nakrájet maso, i když to budou menší kousky, na stejnou výšku tak, aby poté, co se k sobě složí, vytvořily stejně vysoký bloček masa. Masa lze kombinovat v druzích, dopňovat bylinkami, prokládat olátky slaniny, česneku a podobně.
  • Na závěr se svazek masa obalí po stranách plátkem slaniny a sváže proužkem složeného alobalu. Takto upravený steak opékejte zprudka z jedné a druhé strany a následně ho dopékejte v troubě při 115° asi 15 - 20 minut, podle toho, jak ho chcete mít propečený.
  • Maso bude růžové uprostřed a skvěle šťavaté. Je jenom na vás, zda z výpeku upravíte přírodní nebo jinou omáčku a zda k masu přidáte šťouchané brambory nebo jen osmahnutou zeleninu.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.