Logo Kulinář

Vánoční punč

Vánoční punč

Tradiční Vánoční punč Vás zahřeje a pohladí nejen o Vánocích. K jeho přípravě vřele doporučujeme Punčové koření od Petra Stupky

  • Do necelého půl litu vody dejte PUNČOVÉ KOŘENÍ a šípkový čaj a nechte alespoň 30 minut stát.
  • Poté vše asi 5 minut povařte. Na závěr přidejte pomerančový džus a opět vše přiveďte k varu. Nakonec dolijte červené víno, vmíchejte VANILKOVÉ a CITRONOVÉ čarování případně ještě vše trochu oslaďte.
  • Zvlášť macerujte rozinky ve višňovém likéru a přidávejte je do scezeného punče spolu s řezy pomeranče.
  • NEALKO VARIANTA místo červeného vína svařte v punči nálev z višňového nebo jiného kompotu a rozinky máčejte krátce v horkém nápoji

Na tento recept jsme použili:

Tradiční Vánoční punč Vás zahřeje a pohladí nejen o Vánocích. K jeho přípravě vřele doporučujeme Punčové koření od Petra Stupky

  • Do necelého půl litu vody dejte PUNČOVÉ KOŘENÍ a šípkový čaj a nechte alespoň 30 minut stát.
  • Poté vše asi 5 minut povařte. Na závěr přidejte pomerančový džus a opět vše přiveďte k varu. Nakonec dolijte červené víno, vmíchejte VANILKOVÉ a CITRONOVÉ čarování případně ještě vše trochu oslaďte.
  • Zvlášť macerujte rozinky ve višňovém likéru a přidávejte je do scezeného punče spolu s řezy pomeranče.
  • NEALKO VARIANTA místo červeného vína svařte v punči nálev z višňového nebo jiného kompotu a rozinky máčejte krátce v horkém nápoji

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.