Logo Kulinář

Tradiční boršč

Tradiční boršč

Tradiční polévka plná zeleniny uvařené v silném masovém vývaru. Originální charakter ji dodá vařená červená řepa a kysaná smetana.

  • Omytou neoloupanou řepu vařte zvolna ve vodě doměkka. Vařenou pak zchlaďte a oloupejte.
  • Kořenovou zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky (plátky, kostičky) a opékejte ji na rozpáleném tuku. Když se její okraje trochu opečou, přidejte nakrájenou cibuli a dál vše opékejte, až zelenina změkne a zavoní.
  • Přidejte protlak, i ten v základu osmahněte a vše zalijte vodou.
  • Osolte, vložte divoké koření, pokrájené oloupané brambory, na nudle krájené hlávkové zelí a polévku zvolna vařte tak dlouho, až brambory změknou. Pak do polévky přidejte přesekané kysané zelí a nakrájenou řepu a asi pět minut vše ještě povařte.
  • Na závěr přidejte opečenou klobásu a na talíři polévku vylepšete kysanou smetanou a nasekanou natí celeru, libečku či petržele.

Na tento recept jsme použili:

Tradiční polévka plná zeleniny uvařené v silném masovém vývaru. Originální charakter ji dodá vařená červená řepa a kysaná smetana.

  • Omytou neoloupanou řepu vařte zvolna ve vodě doměkka. Vařenou pak zchlaďte a oloupejte.
  • Kořenovou zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky (plátky, kostičky) a opékejte ji na rozpáleném tuku. Když se její okraje trochu opečou, přidejte nakrájenou cibuli a dál vše opékejte, až zelenina změkne a zavoní.
  • Přidejte protlak, i ten v základu osmahněte a vše zalijte vodou.
  • Osolte, vložte divoké koření, pokrájené oloupané brambory, na nudle krájené hlávkové zelí a polévku zvolna vařte tak dlouho, až brambory změknou. Pak do polévky přidejte přesekané kysané zelí a nakrájenou řepu a asi pět minut vše ještě povařte.
  • Na závěr přidejte opečenou klobásu a na talíři polévku vylepšete kysanou smetanou a nasekanou natí celeru, libečku či petržele.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.