Logo Kulinář

Tomatový kuskus

Tomatový kuskus

Obliba kuskusu v kuchyni spočívá především v jeho snadné a rychlé úpravě.

  • Nejprve na másle nebo oleji krátce zapěňte cibuli a když změkne, přidejte drobně nakrájené papriky a následně jemně sekaný česnek. I ten lehce osmahněte a pak vložte do pánve či kastrolu rajčatový protlak. Popřípadě můžete použít drcená či pasírovaná rajčata.
  • Přilijte víno a vývar, osolte a přiveďte k varu. Teprve tehdy přisypte kuskus a sekanou petrželovou nať, vše promíchejte a nechte pod pokličkou 2 - 3 minuty dojít.
  • Kuskus je již při výrobě opracován párou a tak není třeba ho vůbec vařit. Stačí ho jen spařit a nechat nabobtnat.
  • Rajčaty a zeleninou ochucený kuskus by měl být šťavnatý. Podávejte ho se sýrem, případně pomletý pepřem a to jako hlavní pokrm i jako zajímavou přílohu.

Na tento recept jsme použili:

Obliba kuskusu v kuchyni spočívá především v jeho snadné a rychlé úpravě.

  • Nejprve na másle nebo oleji krátce zapěňte cibuli a když změkne, přidejte drobně nakrájené papriky a následně jemně sekaný česnek. I ten lehce osmahněte a pak vložte do pánve či kastrolu rajčatový protlak. Popřípadě můžete použít drcená či pasírovaná rajčata.
  • Přilijte víno a vývar, osolte a přiveďte k varu. Teprve tehdy přisypte kuskus a sekanou petrželovou nať, vše promíchejte a nechte pod pokličkou 2 - 3 minuty dojít.
  • Kuskus je již při výrobě opracován párou a tak není třeba ho vůbec vařit. Stačí ho jen spařit a nechat nabobtnat.
  • Rajčaty a zeleninou ochucený kuskus by měl být šťavnatý. Podávejte ho se sýrem, případně pomletý pepřem a to jako hlavní pokrm i jako zajímavou přílohu.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.