
Obliba kuskusu v kuchyni spočívá především v jeho snadné a rychlé úpravě.
- Nejprve na másle nebo oleji krátce zapěňte cibuli a když změkne, přidejte drobně nakrájené papriky a následně jemně sekaný česnek. I ten lehce osmahněte a pak vložte do pánve či kastrolu rajčatový protlak. Popřípadě můžete použít drcená či pasírovaná rajčata.
- Přilijte víno a vývar, osolte a přiveďte k varu. Teprve tehdy přisypte kuskus a sekanou petrželovou nať, vše promíchejte a nechte pod pokličkou 2 - 3 minuty dojít.
- Kuskus je již při výrobě opracován párou a tak není třeba ho vůbec vařit. Stačí ho jen spařit a nechat nabobtnat.
- Rajčaty a zeleninou ochucený kuskus by měl být šťavnatý. Podávejte ho se sýrem, případně pomletý pepřem a to jako hlavní pokrm i jako zajímavou přílohu.