Logo Kulinář

Tmavá šlehačková roláda

Tmavá šlehačková roláda

Lehoučké piškotové těsto svázané ztuženou šlehačkou a doplněné kousky ovoce zaručeně potěší labužnické choutky malých i velkých.

  • Z pěti bílků ušlehejte pevný sníh a do něho postupně přidávejte za stálého šlehání krupicový cukr. Po jeho zašlehání hmota zpevní a pak přidávejte postupně jeden žloutek, promíchejte, pak další a další. Na závěr přidávejte kakaový prášek předem důkladně smíchaný s moukou. I tuto suchou směs vmíchejte pozvolna po jednotlivých lžících.
  • Pečicí plech vyložte hliníkovou fólií a na ní stejnoměrně rozetřete piškotovou hmotu. Pečte ji při teplotě 200 stupňů asi 7 minut.
  • Upečený plát ihned stáhněte s fólií z horkého plechu a nechte ho zchladnout. Do smetany ke šlehání přidejte ztužovač a ušlehanou smetanu pak rozetřete na upečený plát. Doplňte na malé kousky nakrájené kompotované ovoce a za pomoci alobalu roládu stočte. (Hlinikovou fólii přitom pochopitelně z těsta sloupněte)
  • Prochlazenou roládu krájejte na stejnoměrné řezy a s úsměvem neste na stůl.

Lehoučké piškotové těsto svázané ztuženou šlehačkou a doplněné kousky ovoce zaručeně potěší labužnické choutky malých i velkých.

  • Z pěti bílků ušlehejte pevný sníh a do něho postupně přidávejte za stálého šlehání krupicový cukr. Po jeho zašlehání hmota zpevní a pak přidávejte postupně jeden žloutek, promíchejte, pak další a další. Na závěr přidávejte kakaový prášek předem důkladně smíchaný s moukou. I tuto suchou směs vmíchejte pozvolna po jednotlivých lžících.
  • Pečicí plech vyložte hliníkovou fólií a na ní stejnoměrně rozetřete piškotovou hmotu. Pečte ji při teplotě 200 stupňů asi 7 minut.
  • Upečený plát ihned stáhněte s fólií z horkého plechu a nechte ho zchladnout. Do smetany ke šlehání přidejte ztužovač a ušlehanou smetanu pak rozetřete na upečený plát. Doplňte na malé kousky nakrájené kompotované ovoce a za pomoci alobalu roládu stočte. (Hlinikovou fólii přitom pochopitelně z těsta sloupněte)
  • Prochlazenou roládu krájejte na stejnoměrné řezy a s úsměvem neste na stůl.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.