
Asijská kuchyně je velice pestrá a lze ji označit zároveň za velmi zdravou, neboť kombinuje různé suroviny, jen poměrně krátce je tepelně opracovává, výrazně ochucuje a zpravidla nabízí v kombinaci s lehkou přílohou. Pro bezmasou variantu použijte místo masa tofu.
- Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky (nudličky) a promíchejte ho s vejcem, škrobem, solí, paprikou, drceným koriandrem, případně trochou mletého chilli koření.
- Takto marinované maso opékejte zprudka v rozpáleném oleji. Když se maso ze včech stran opeče, přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli, po chvíli řezy papriky a nakonec řapíkatý celer. Krátce vše osmahněte a následně zalijte kokosovým mlékem, zastříkněte limetkovou (či citronovou) šťávou, promíchejte a nechejte pod poklicí krátce dojít.
- Během toho si ve vroucí vodě uvařte rýžové nudle, trvá to jen krátkou dobu. Scezené trochu promíchejte, trochu pokapejte limetkou a promíchejte s nasekanými lístky čerstvého koriandru či petrželovou natí.