
Lehký salát plný bylinek, oliv a zeleniny v dresinku z balsamikového octa.
- V dostatečně slané vodě uvařte těstoviny tak aby byly uprostřed ještě pevné.
- Scezené těstoviny rychle zchlaďte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Pak do nich promíchejte trochu olivového oleje, soli a citronovou šťávu a uložte je v lednici.
- Zelené bylinky, ve kterých nesmí chybět bazalka nasekejte nebo natrhejte na drobné kousky, vložte je do misky, zalijte olejem, osolte, zakápněte balsamikovým octem a důkladně chvíli míchejte.
- Pak přidejte nasekaná sušená rajčata, olivy (tmavé i zelené nebo podle vaší chuti). Opět vše promíchejte nakonec do směsi nastrouhejte část parmazánu nebo podobného sýru (grana).
- Prochlazené těstoviny spojte s dresinkem a dílčí porce přivoňte čerstvě pomletým pepřem a zkrášlete sýrovými hoblinkami a lístky bazalky.