Logo Kulinář

Těstovinový salát palermo

Těstovinový salát palermo

Lehký salát plný bylinek, oliv a zeleniny v dresinku z balsamikového octa.

  • V dostatečně slané vodě uvařte těstoviny tak aby byly uprostřed ještě pevné.
  • Scezené těstoviny rychle zchlaďte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Pak do nich promíchejte trochu olivového oleje, soli a citronovou šťávu a uložte je v lednici.
  • Zelené bylinky, ve kterých nesmí chybět bazalka nasekejte nebo natrhejte na drobné kousky, vložte je do misky, zalijte olejem, osolte, zakápněte balsamikovým octem a důkladně chvíli míchejte.
  • Pak přidejte nasekaná sušená rajčata, olivy (tmavé i zelené nebo podle vaší chuti). Opět vše promíchejte nakonec do směsi nastrouhejte část parmazánu nebo podobného sýru (grana).
  • Prochlazené těstoviny spojte s dresinkem a dílčí porce přivoňte čerstvě pomletým pepřem a zkrášlete sýrovými hoblinkami a lístky bazalky.

Na tento recept jsme použili:

Lehký salát plný bylinek, oliv a zeleniny v dresinku z balsamikového octa.

  • V dostatečně slané vodě uvařte těstoviny tak aby byly uprostřed ještě pevné.
  • Scezené těstoviny rychle zchlaďte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Pak do nich promíchejte trochu olivového oleje, soli a citronovou šťávu a uložte je v lednici.
  • Zelené bylinky, ve kterých nesmí chybět bazalka nasekejte nebo natrhejte na drobné kousky, vložte je do misky, zalijte olejem, osolte, zakápněte balsamikovým octem a důkladně chvíli míchejte.
  • Pak přidejte nasekaná sušená rajčata, olivy (tmavé i zelené nebo podle vaší chuti). Opět vše promíchejte nakonec do směsi nastrouhejte část parmazánu nebo podobného sýru (grana).
  • Prochlazené těstoviny spojte s dresinkem a dílčí porce přivoňte čerstvě pomletým pepřem a zkrášlete sýrovými hoblinkami a lístky bazalky.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.