Logo Kulinář

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Zaručený způsob, jak připravit zpestření pro malé i velké studené pohoštění. Lze využít i různých variací s uzeninami, sušeným ovocem a podobně.

  • Sýr o velikosti cca 100 - 150 g vložte do mikroténového sáčku, dobře ho zavažte a nechte v kastrůlku s vroucí vodou změknout.
  • Mezitím si na plátky šunky rozetřete pomazánkové máslo. Na jeden kraj másla pak vložte svazeček pažitky, který bude v roládě na řezu zajímavou ozdobou. Také se připravte váleček na těsto a alobal na zatočení roládek.
  • Když je sýr docela rozpuštěný (lze skrz snadno promáčknout), vyjměte ho ze sáčku a namočeným válečkem rozmáčkněte a rozválejte sýr na stejnoměrný plát. Je třeba pracovat rychle neb sýr tuhne pod rukama. Ideální je rozválet sýr tak široký, jako jsou dva nebo tři plátky připravené šunky. Ty na sýr položte a vše sviňte do rolády. Tu hned položte na plát alobalu a do něho váleček zatočte. Na konci pak ruličku se sýrem stočte (jako bonbónek) a zlehka z obou stran stočené konce zatlačte dovnitř. Tím celá roláda zpevní.
  • Takto zatočené rolády pak nechte v chladu dobře vystydnout. Z alobalu je pak snadno vybalíte a ostrým nožem je krájejte na stejnoměrné řezy.

Zaručený způsob, jak připravit zpestření pro malé i velké studené pohoštění. Lze využít i různých variací s uzeninami, sušeným ovocem a podobně.

  • Sýr o velikosti cca 100 - 150 g vložte do mikroténového sáčku, dobře ho zavažte a nechte v kastrůlku s vroucí vodou změknout.
  • Mezitím si na plátky šunky rozetřete pomazánkové máslo. Na jeden kraj másla pak vložte svazeček pažitky, který bude v roládě na řezu zajímavou ozdobou. Také se připravte váleček na těsto a alobal na zatočení roládek.
  • Když je sýr docela rozpuštěný (lze skrz snadno promáčknout), vyjměte ho ze sáčku a namočeným válečkem rozmáčkněte a rozválejte sýr na stejnoměrný plát. Je třeba pracovat rychle neb sýr tuhne pod rukama. Ideální je rozválet sýr tak široký, jako jsou dva nebo tři plátky připravené šunky. Ty na sýr položte a vše sviňte do rolády. Tu hned položte na plát alobalu a do něho váleček zatočte. Na konci pak ruličku se sýrem stočte (jako bonbónek) a zlehka z obou stran stočené konce zatlačte dovnitř. Tím celá roláda zpevní.
  • Takto zatočené rolády pak nechte v chladu dobře vystydnout. Z alobalu je pak snadno vybalíte a ostrým nožem je krájejte na stejnoměrné řezy.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.