Logo Kulinář

Štrasburská plněná kachna

Štrasburská plněná kachna

Příprava tohoto pokrmu stojí hodně času, ale rozhodně stojí za to si připravit tuto opravdu sváteční hostinu. V receptu se dozvíte jak vykostit kachnu krok za krokem.

  • Omytou a očištěnou kachnu je třeba nejprve téměř vykostit. Rozřízněte kůži na hrudní kosti a poté postupně odřezávejte z kostry maso na prsou. Zvlášť si dejte pozor na kůži přirostlou k páteři. Uvolněte kosti ke křídlům a stehnům v kloubech a potom odřežte i samotné kosti tak, že ve vykostěné kachně zůstanou jen konce kostí u křídla a stehna. Maso na plátu kůže rozřežte a rozložte pokud možno do stejnoměrné vrstvy. Maso osolte a lehce okmínujte.
  • Kachní játra osmahněte na rozškvařen slanině spolu s cibulí a po zchladnutí je namíchejte do fáše z mletého masa a vajec ochucené solí a suchými bylinkami.
  • Tuto směs vložte do kachny a kůži sešijte tak, aby se masová nádivka uzavřela. Kachnu můžete zabalit do pevného alobalu. Pečte ji přikrytou velmi zvolna asi dvě hodiny na 130°C. Poté odkrytou dopékejte. Vzniklý výpek odvařte pomerančovou šťávou a doplňte máslem.

Na tento recept jsme použili:

Příprava tohoto pokrmu stojí hodně času, ale rozhodně stojí za to si připravit tuto opravdu sváteční hostinu. V receptu se dozvíte jak vykostit kachnu krok za krokem.

  • Omytou a očištěnou kachnu je třeba nejprve téměř vykostit. Rozřízněte kůži na hrudní kosti a poté postupně odřezávejte z kostry maso na prsou. Zvlášť si dejte pozor na kůži přirostlou k páteři. Uvolněte kosti ke křídlům a stehnům v kloubech a potom odřežte i samotné kosti tak, že ve vykostěné kachně zůstanou jen konce kostí u křídla a stehna. Maso na plátu kůže rozřežte a rozložte pokud možno do stejnoměrné vrstvy. Maso osolte a lehce okmínujte.
  • Kachní játra osmahněte na rozškvařen slanině spolu s cibulí a po zchladnutí je namíchejte do fáše z mletého masa a vajec ochucené solí a suchými bylinkami.
  • Tuto směs vložte do kachny a kůži sešijte tak, aby se masová nádivka uzavřela. Kachnu můžete zabalit do pevného alobalu. Pečte ji přikrytou velmi zvolna asi dvě hodiny na 130°C. Poté odkrytou dopékejte. Vzniklý výpek odvařte pomerančovou šťávou a doplňte máslem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.