
Příprava tohoto pokrmu stojí hodně času, ale rozhodně stojí za to si připravit tuto opravdu sváteční hostinu. V receptu se dozvíte jak vykostit kachnu krok za krokem.
- Omytou a očištěnou kachnu je třeba nejprve téměř vykostit. Rozřízněte kůži na hrudní kosti a poté postupně odřezávejte z kostry maso na prsou. Zvlášť si dejte pozor na kůži přirostlou k páteři. Uvolněte kosti ke křídlům a stehnům v kloubech a potom odřežte i samotné kosti tak, že ve vykostěné kachně zůstanou jen konce kostí u křídla a stehna. Maso na plátu kůže rozřežte a rozložte pokud možno do stejnoměrné vrstvy. Maso osolte a lehce okmínujte.
- Kachní játra osmahněte na rozškvařen slanině spolu s cibulí a po zchladnutí je namíchejte do fáše z mletého masa a vajec ochucené solí a suchými bylinkami.
- Tuto směs vložte do kachny a kůži sešijte tak, aby se masová nádivka uzavřela. Kachnu můžete zabalit do pevného alobalu. Pečte ji přikrytou velmi zvolna asi dvě hodiny na 130°C. Poté odkrytou dopékejte. Vzniklý výpek odvařte pomerančovou šťávou a doplňte máslem.