Logo Kulinář

Steak ze žraloka

Steak ze žraloka

Jednoduchá příprava neobvyklé delikatesy, na které si zaručeně pochutnáte. Žraločí maso se opéka společně se zeleninou, která poté vytvoří chutnou lehkou přílohu.

  • Steaky ze žraloka osušte papírovou utěrkou, osolte a poté pečte zprudka na pánvi v rozpáleném oleji.
  • Po krátké chvíli maso otočte a zmírněte teplotu. Do pánve přidejte na tenké nudličky krájenou zeleninu a pórek. Pouze krátce vše opékejte. Než se maso opeče, vymačkejte šťávu ze dvou citronů, ve které rozmíchejte půl lžičky bramborového škrobu. Tuto citronovou šťávu přelijte přes rybu se zeleninou velmi krátce povařte. Pokud se vám omáčka zdá moc hustá, můžete jí naředit trochou bílého vína, či máte-li vývarem. Pokrm stáhněte z plotny a nakonec přidejte plátky másla, které zjemní omáčku.
  • Zeleninu z pánve využijte jako zajímavou přílohu. Vznikne tak lehké zdravé jídlo.

Na tento recept jsme použili:

Jednoduchá příprava neobvyklé delikatesy, na které si zaručeně pochutnáte. Žraločí maso se opéka společně se zeleninou, která poté vytvoří chutnou lehkou přílohu.

  • Steaky ze žraloka osušte papírovou utěrkou, osolte a poté pečte zprudka na pánvi v rozpáleném oleji.
  • Po krátké chvíli maso otočte a zmírněte teplotu. Do pánve přidejte na tenké nudličky krájenou zeleninu a pórek. Pouze krátce vše opékejte. Než se maso opeče, vymačkejte šťávu ze dvou citronů, ve které rozmíchejte půl lžičky bramborového škrobu. Tuto citronovou šťávu přelijte přes rybu se zeleninou velmi krátce povařte. Pokud se vám omáčka zdá moc hustá, můžete jí naředit trochou bílého vína, či máte-li vývarem. Pokrm stáhněte z plotny a nakonec přidejte plátky másla, které zjemní omáčku.
  • Zeleninu z pánve využijte jako zajímavou přílohu. Vznikne tak lehké zdravé jídlo.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.