
Jednoduchá příprava neobvyklé delikatesy, na které si zaručeně pochutnáte. Žraločí maso se opéka společně se zeleninou, která poté vytvoří chutnou lehkou přílohu.
- Steaky ze žraloka osušte papírovou utěrkou, osolte a poté pečte zprudka na pánvi v rozpáleném oleji.
- Po krátké chvíli maso otočte a zmírněte teplotu. Do pánve přidejte na tenké nudličky krájenou zeleninu a pórek. Pouze krátce vše opékejte. Než se maso opeče, vymačkejte šťávu ze dvou citronů, ve které rozmíchejte půl lžičky bramborového škrobu. Tuto citronovou šťávu přelijte přes rybu se zeleninou velmi krátce povařte. Pokud se vám omáčka zdá moc hustá, můžete jí naředit trochou bílého vína, či máte-li vývarem. Pokrm stáhněte z plotny a nakonec přidejte plátky másla, které zjemní omáčku.
- Zeleninu z pánve využijte jako zajímavou přílohu. Vznikne tak lehké zdravé jídlo.