Vepřový špíz nevšední chuti, obalený v kukuřičné krupici a upečený na sádle. Doplněný omáčkou ze švestek, zkaramelizovaného cukru a červeného vína.
- Vepřovou panenku očistěte a nakrájejte na stejnoměrné řezy, lehce je roztlačte dlaní, osolte a na každý dejte kousek lístku šalvěje, plátek slaniny a sušenou švestku, kterou jste předem krátce nechali změknout v červeném víně.
- Jednotlivé řezy pak přeložte tak aby uzavřely svou náplň a postupně je nabodněte na jehlici či špejli, přičemž je proložte silnějším řezem slaniny. Připravené špízy pak ze všech stran omáčkněte v trochu osolené kukuřičné krupici.
- Pečte je v rozpáleném sádle nebo oleji ze všech stran a po opečení je uložte na plech a vložte do trouby nastavené na 80 - 90 stupňů na deset až patnáct minut. V troubě se vám špízy zvolna dopečou ale uvnitř zůstanou narůžovělé a šťavnaté.
- Během dopékání v troubě si připravte omáčku a to tak, že necháte na pánvi (ve výpeku) zkaramelizovat cukr a ten následně rozvaříte červeným vínem na zahoustlou omáčku do které přidáte zbývající sušené švestky překrájené na drobné kousky. Vše jen kratičce zavařte.