Logo Kulinář

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Žádné dlouhé vaření pokud máte předem uvařené brambory. Mražený špenát stačí jen rozmrazit a krátce povařit. Cibule, česnek a smetana vše ochutí a obyčejné brambory navíc ozdobí.

  • Vařené brambory nastrouhejte, osolte a smíchejte s nitkami spařené mrkve a máslem. Z hmoty tvořte valečky nebo jiné úhledné tvary a vložte je zvolna zapékat do trouby na plech vyložený pečicím papírem.
  • Rozmražený špenát překrájejte, cibuli nakrájejte najemno a česnek posekejte nadrobno. Na oleji osmahněte cibuli, pak kratičce česnek a nakonec přidejte špenát a petrželovou nať. Krátce opečte a po chvilce vše zalijte vývarem. Jen 3 nebo 4 minuty povařte a v závěru zjemněte smetanou.
  • Hotovou polévku pomelte jemně směsí pepřů ale není to nutné. Opečené máslové brambory s mrkví vkládejte do polévky a s úsměvem podávejte.

Na tento recept jsme použili:

Žádné dlouhé vaření pokud máte předem uvařené brambory. Mražený špenát stačí jen rozmrazit a krátce povařit. Cibule, česnek a smetana vše ochutí a obyčejné brambory navíc ozdobí.

  • Vařené brambory nastrouhejte, osolte a smíchejte s nitkami spařené mrkve a máslem. Z hmoty tvořte valečky nebo jiné úhledné tvary a vložte je zvolna zapékat do trouby na plech vyložený pečicím papírem.
  • Rozmražený špenát překrájejte, cibuli nakrájejte najemno a česnek posekejte nadrobno. Na oleji osmahněte cibuli, pak kratičce česnek a nakonec přidejte špenát a petrželovou nať. Krátce opečte a po chvilce vše zalijte vývarem. Jen 3 nebo 4 minuty povařte a v závěru zjemněte smetanou.
  • Hotovou polévku pomelte jemně směsí pepřů ale není to nutné. Opečené máslové brambory s mrkví vkládejte do polévky a s úsměvem podávejte.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.