Logo Kulinář

Slanečky ve vajíčkové remuládě

Slanečky ve vajíčkové remuládě

Slanečky neboli herinky s majonézou a vajíčky připravujte den předem, aby se chutě propojily a vytvořily tak pochoutku nejen pro gurmány.

  • Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a bílky nastrouhejte.
  • Z majonézy, hořčice a octa vyšlehejte hladkou výrazně okyselenou remuládu. Doplňte ji vařeným vaječným žloutkem a nastrouhanými bílky, cibulovou nebo pažitkovou natí a přikořeňte jemně mletým pepřem.
  • Do remulády vložte osušené řezy ze slanečků a nechte proležet do druhého dne.
  • Můžete také kombinovat remuládu s herinky s čistými řezy ryb, doplnit směs sladkokyselými okurkami a podobně.

Na tento recept jsme použili:

Slanečky neboli herinky s majonézou a vajíčky připravujte den předem, aby se chutě propojily a vytvořily tak pochoutku nejen pro gurmány.

  • Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a bílky nastrouhejte.
  • Z majonézy, hořčice a octa vyšlehejte hladkou výrazně okyselenou remuládu. Doplňte ji vařeným vaječným žloutkem a nastrouhanými bílky, cibulovou nebo pažitkovou natí a přikořeňte jemně mletým pepřem.
  • Do remulády vložte osušené řezy ze slanečků a nechte proležet do druhého dne.
  • Můžete také kombinovat remuládu s herinky s čistými řezy ryb, doplnit směs sladkokyselými okurkami a podobně.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.