
Skvělé knedlíky ke každé pečeni. Podle toho jaké jsou brambory je nutné v tomto receptu přidat případně krupici nebo škrob. Použijete-li kukuřičnou krupici uvaříte bezlepkový knedlík.
- Vařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte krupici, sůl a škrobovou moučku a vše důkladně promíchávejte. Zprvu sypká hmota se po chvíli promění v měkké hladké těsto.
- Z něho si vytvořte válečky, které potom nožem rozdělte na stejný počet dílů. Z těch potom tvořte jednotlivé koule, které můžete obalit v krupici či hrubé mouce. Při tvarování knedlíků je dobré postupovat co nejrycheji, aby výsledný knedlík byl pevný a pružný.
- Vařte v osolené vodě podle velikosti přibližně 15 minut. (Větší knedlíky až 20 minut, menší nočky 10 minut). Po rozkrojení knedlíku nesmí uvnitř být světlá hmota, to by znamenalo, že knedlík je nedovařený.