Logo Kulinář

Skleněné knedlíky

Skleněné knedlíky

Skvělé knedlíky ke každé pečeni. Podle toho jaké jsou brambory je nutné v tomto receptu přidat případně krupici nebo škrob. Použijete-li kukuřičnou krupici uvaříte bezlepkový knedlík.

  • Vařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte krupici, sůl a škrobovou moučku a vše důkladně promíchávejte. Zprvu sypká hmota se po chvíli promění v měkké hladké těsto.
  • Z něho si vytvořte válečky, které potom nožem rozdělte na stejný počet dílů. Z těch potom tvořte jednotlivé koule, které můžete obalit v krupici či hrubé mouce. Při tvarování knedlíků je dobré postupovat co nejrycheji, aby výsledný knedlík byl pevný a pružný.
  • Vařte v osolené vodě podle velikosti přibližně 15 minut. (Větší knedlíky až 20 minut, menší nočky 10 minut). Po rozkrojení knedlíku nesmí uvnitř být světlá hmota, to by znamenalo, že knedlík je nedovařený.

Skvělé knedlíky ke každé pečeni. Podle toho jaké jsou brambory je nutné v tomto receptu přidat případně krupici nebo škrob. Použijete-li kukuřičnou krupici uvaříte bezlepkový knedlík.

  • Vařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte krupici, sůl a škrobovou moučku a vše důkladně promíchávejte. Zprvu sypká hmota se po chvíli promění v měkké hladké těsto.
  • Z něho si vytvořte válečky, které potom nožem rozdělte na stejný počet dílů. Z těch potom tvořte jednotlivé koule, které můžete obalit v krupici či hrubé mouce. Při tvarování knedlíků je dobré postupovat co nejrycheji, aby výsledný knedlík byl pevný a pružný.
  • Vařte v osolené vodě podle velikosti přibližně 15 minut. (Větší knedlíky až 20 minut, menší nočky 10 minut). Po rozkrojení knedlíku nesmí uvnitř být světlá hmota, to by znamenalo, že knedlík je nedovařený.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.