
Důležité je výrazné sladkokyselé ochucení. Smažené rýžové nudle jsou křehoučké a křupavé a tvoří zajímavý doplněk salátu z nalíčených luštěnin a sýra.
- V rendlíku svařte trochu octa, cukru a soli a poté vmíchejte i rajčatový protlak. Vše krátce povařte a poté nechte chladnout. na závěr do dresinku zašlehejte trochu dýňového nebo sezamového oleje. Emulze by měla mít výraznou sladkokyselou chuť.
- Naklíčené luštěniny důkladně propláchněte proudem studené vody a nechte okapat. Sýr nakrájejte na drobné kostičky. Vše zlehka vmíchejte do připraveného rajčatového dresinku a nechte vychladit.
- Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje (nejlépe v rendlíku smažte postupně suché rýžové nudle. Pokud budete mít správně rozpálený olej jde to ráz na ráz. Během dvou, tří vteřin se nudle nafouknou a zkroutí. Plochým sítkem či obracečkou je hned z oleje vyjměte a pokládejte na papírové utěrky. Smažená rýžová "oblaka" přikládejte k salátu a až při samotné konzumaci je do salátu můžete vmíchat.