Logo Kulinář

Salát samuraj

Salát samuraj

Důležité je výrazné sladkokyselé ochucení. Smažené rýžové nudle jsou křehoučké a křupavé a tvoří zajímavý doplněk salátu z nalíčených luštěnin a sýra.

  • V rendlíku svařte trochu octa, cukru a soli a poté vmíchejte i rajčatový protlak. Vše krátce povařte a poté nechte chladnout. na závěr do dresinku zašlehejte trochu dýňového nebo sezamového oleje. Emulze by měla mít výraznou sladkokyselou chuť.
  • Naklíčené luštěniny důkladně propláchněte proudem studené vody a nechte okapat. Sýr nakrájejte na drobné kostičky. Vše zlehka vmíchejte do připraveného rajčatového dresinku a nechte vychladit.
  • Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje (nejlépe v rendlíku smažte postupně suché rýžové nudle. Pokud budete mít správně rozpálený olej jde to ráz na ráz. Během dvou, tří vteřin se nudle nafouknou a zkroutí. Plochým sítkem či obracečkou je hned z oleje vyjměte a pokládejte na papírové utěrky. Smažená rýžová "oblaka" přikládejte k salátu a až při samotné konzumaci je do salátu můžete vmíchat.

Na tento recept jsme použili:

Důležité je výrazné sladkokyselé ochucení. Smažené rýžové nudle jsou křehoučké a křupavé a tvoří zajímavý doplněk salátu z nalíčených luštěnin a sýra.

  • V rendlíku svařte trochu octa, cukru a soli a poté vmíchejte i rajčatový protlak. Vše krátce povařte a poté nechte chladnout. na závěr do dresinku zašlehejte trochu dýňového nebo sezamového oleje. Emulze by měla mít výraznou sladkokyselou chuť.
  • Naklíčené luštěniny důkladně propláchněte proudem studené vody a nechte okapat. Sýr nakrájejte na drobné kostičky. Vše zlehka vmíchejte do připraveného rajčatového dresinku a nechte vychladit.
  • Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje (nejlépe v rendlíku smažte postupně suché rýžové nudle. Pokud budete mít správně rozpálený olej jde to ráz na ráz. Během dvou, tří vteřin se nudle nafouknou a zkroutí. Plochým sítkem či obracečkou je hned z oleje vyjměte a pokládejte na papírové utěrky. Smažená rýžová "oblaka" přikládejte k salátu a až při samotné konzumaci je do salátu můžete vmíchat.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.