
Vydatná polévka se speciální dobrotou upečenou z toho, co se vařilo v polévce. Základní recept je možné různě obměňovat.
- Kousky rybího filé, popřípadě odřezky z ryb, vařte v osolené vodě spolu s drobně pokrájenou kořenovou zeleninou, cibulí a snítkou petrželové nati. Zajistěte jen velmi mírný var po dobu 15 - 20 minut. Poté vývar sceďte.
- Vejce rozšlehejte s trochou soli, muškátovým květem, posekanou petrželovou natí a lžičkou škrobu. Rybí maso, zeleninu, případně i cibuli překrájejte a vložte do rozšlehaných vajec, přidejte hrstku strouhanky, sůl, muškátový květ, škrob a lehce promíchejte. Vše nechte chvíli stát, aby strouhanka směs zahustila a lehce ztužila.
- Do čistého vývaru dejte vařit rýžové vločky. Instantní jsou v podstatě hned hotové.
- Směs s vejci vložte na pánev s nepřilnavým povrchem do rozpáleného oleje, urovnejte a zvolna pečte z obou stran. Vznikne vám v podstatě omeleta s kousky zeleniny a rybím masem. Svítek pak rozkrájejte na kostičky nebo jiné dílky a vkládejte je do polévky až na poslední chvíli.