Logo Kulinář

Ryba pod zeleninou

Ryba pod zeleninou

Velmi efektní a elegantní úprava ryby. Porce ryby rozložené na plechu se pokryjí vrstvou kořenové zeleniny a sýra a rychle zapečou.

  • Filety ryby nakrájejte na menší kousky a osolte. Pak rozložte na plech potřený olejem. Můžete pro přípravu použít také pečicí papír.
  • Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte stejně jako pórek na jemné nudličky a následně smíchejte s vejcem a nastrouhaným sýrem. Vzniklou hmotu rozdělte na kousky ryby, posypejte sezamovým semínkem a pečte v troubě při 170 stupních 7 - 10 minut.
  • Zelenou část pórku si nechte na ozdobu. Podávejte s kysanou smetanou či šlehaným sýrem.

Na tento recept jsme použili:

Velmi efektní a elegantní úprava ryby. Porce ryby rozložené na plechu se pokryjí vrstvou kořenové zeleniny a sýra a rychle zapečou.

  • Filety ryby nakrájejte na menší kousky a osolte. Pak rozložte na plech potřený olejem. Můžete pro přípravu použít také pečicí papír.
  • Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte stejně jako pórek na jemné nudličky a následně smíchejte s vejcem a nastrouhaným sýrem. Vzniklou hmotu rozdělte na kousky ryby, posypejte sezamovým semínkem a pečte v troubě při 170 stupních 7 - 10 minut.
  • Zelenou část pórku si nechte na ozdobu. Podávejte s kysanou smetanou či šlehaným sýrem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.