Logo Kulinář

Roštěná bez masa

Roštěná bez masa

ROBI maso je přírodní náhražka masa složená z rostlinných bílkovin.

  • Stejnoměrně nakrájenou cibuli opékejte na sádle až zezlátne. Přidejte k ní drcený kmín a asi polovinu na drobno nasekaných žampionů. Nechte ještě trochu dojít do hněda, pak přidejte hořčici, krátce ji osmahněte a zalijte trochou vody nebo lépe vývarem.
  • Plátky ROBI masa osolte a trochu okmínujte a obalte v hladké mouce. na pánvi je v troše sádla opečte z obou stran. Pak je vložte do připraveného základu a pod poklicí je zvolna asi 15 minut duste. Nakonec zamíchejte do dušeniny sekané či mixované ovesné vločky. Ty se během chvilky rozvaří a šťávu lehce zahustí.
  • Zbylou část oloupaných žampionů nakrájejte na plátky a ty opečte na pánvi do červena a vkládejte až do hotového pokrmu či jako ozdobu na talíř.

Na tento recept jsme použili:

ROBI maso je přírodní náhražka masa složená z rostlinných bílkovin.

  • Stejnoměrně nakrájenou cibuli opékejte na sádle až zezlátne. Přidejte k ní drcený kmín a asi polovinu na drobno nasekaných žampionů. Nechte ještě trochu dojít do hněda, pak přidejte hořčici, krátce ji osmahněte a zalijte trochou vody nebo lépe vývarem.
  • Plátky ROBI masa osolte a trochu okmínujte a obalte v hladké mouce. na pánvi je v troše sádla opečte z obou stran. Pak je vložte do připraveného základu a pod poklicí je zvolna asi 15 minut duste. Nakonec zamíchejte do dušeniny sekané či mixované ovesné vločky. Ty se během chvilky rozvaří a šťávu lehce zahustí.
  • Zbylou část oloupaných žampionů nakrájejte na plátky a ty opečte na pánvi do červena a vkládejte až do hotového pokrmu či jako ozdobu na talíř.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.