
ROBI maso je přírodní náhražka masa složená z rostlinných bílkovin.
- Stejnoměrně nakrájenou cibuli opékejte na sádle až zezlátne. Přidejte k ní drcený kmín a asi polovinu na drobno nasekaných žampionů. Nechte ještě trochu dojít do hněda, pak přidejte hořčici, krátce ji osmahněte a zalijte trochou vody nebo lépe vývarem.
- Plátky ROBI masa osolte a trochu okmínujte a obalte v hladké mouce. na pánvi je v troše sádla opečte z obou stran. Pak je vložte do připraveného základu a pod poklicí je zvolna asi 15 minut duste. Nakonec zamíchejte do dušeniny sekané či mixované ovesné vločky. Ty se během chvilky rozvaří a šťávu lehce zahustí.
- Zbylou část oloupaných žampionů nakrájejte na plátky a ty opečte na pánvi do červena a vkládejte až do hotového pokrmu či jako ozdobu na talíř.