Logo Kulinář

Přibíraná zelňačka

Přibíraná zelňačka

Polévka z kysaného zelí se zeleninou vám zaručeně dodá dostatek síly a energie. Podávejte jí se šťouchanými bramborami, které se přibírají k porci polévky.

  • Bílé zelí překrájejte. V případě, že je příliš kyselé jej propláchněte a následně dejte vařit s trochou soli, drceným kmínem a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninou.
  • Když je vše měkké, vmíchejte do polévky jemné ovesné vločky a polévku nechte krátce povařit.
  • Zvlášť v hrnci uvařte brambory ve slupce a uvařené oloupejte.
  • Na sádle opékejte drobně nakrájenou cibuli až zezlátne. Přidejte k ní ještě teplé brambory, vše trochu osolte a následně rozšťouchejte. Takto upravené brambory se dávají k polévce ve zvláštní míse a přibírají se až do samotného talíře se zelnicí.

Na tento recept jsme použili:

Polévka z kysaného zelí se zeleninou vám zaručeně dodá dostatek síly a energie. Podávejte jí se šťouchanými bramborami, které se přibírají k porci polévky.

  • Bílé zelí překrájejte. V případě, že je příliš kyselé jej propláchněte a následně dejte vařit s trochou soli, drceným kmínem a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninou.
  • Když je vše měkké, vmíchejte do polévky jemné ovesné vločky a polévku nechte krátce povařit.
  • Zvlášť v hrnci uvařte brambory ve slupce a uvařené oloupejte.
  • Na sádle opékejte drobně nakrájenou cibuli až zezlátne. Přidejte k ní ještě teplé brambory, vše trochu osolte a následně rozšťouchejte. Takto upravené brambory se dávají k polévce ve zvláštní míse a přibírají se až do samotného talíře se zelnicí.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.