
Polévka z kysaného zelí se zeleninou vám zaručeně dodá dostatek síly a energie. Podávejte jí se šťouchanými bramborami, které se přibírají k porci polévky.
- Bílé zelí překrájejte. V případě, že je příliš kyselé jej propláchněte a následně dejte vařit s trochou soli, drceným kmínem a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninou.
- Když je vše měkké, vmíchejte do polévky jemné ovesné vločky a polévku nechte krátce povařit.
- Zvlášť v hrnci uvařte brambory ve slupce a uvařené oloupejte.
- Na sádle opékejte drobně nakrájenou cibuli až zezlátne. Přidejte k ní ještě teplé brambory, vše trochu osolte a následně rozšťouchejte. Takto upravené brambory se dávají k polévce ve zvláštní míse a přibírají se až do samotného talíře se zelnicí.