Logo Kulinář

Postní pučálka

Postní pučálka

Tento pokrm se připravoval pravidelně o první postní neděli po popeleční středě. Jedl se krom jiného proto aby se člověku vyhýbala zranění a měl dostatek sil. Pokrm samotný je velmi jednoduchý neb se upeče předem naklíčený hrách.

  • Neloupaný hrách dejte nejprve přes noc nabobtnat. Poté ho přendejte do síta a nechte ho na světle klíčit s tím, že ho během dne třikrát i vícekrát propláchnete studenou vodou.
  • Když hrách naklíčí vložte ho do pekáčku a s trochou oleje ho zvolna pečte v troubě, případně opražte na pánvi. Nejčastěji se křupavě vypečený hrách pojídal s medem.

Tento pokrm se připravoval pravidelně o první postní neděli po popeleční středě. Jedl se krom jiného proto aby se člověku vyhýbala zranění a měl dostatek sil. Pokrm samotný je velmi jednoduchý neb se upeče předem naklíčený hrách.

  • Neloupaný hrách dejte nejprve přes noc nabobtnat. Poté ho přendejte do síta a nechte ho na světle klíčit s tím, že ho během dne třikrát i vícekrát propláchnete studenou vodou.
  • Když hrách naklíčí vložte ho do pekáčku a s trochou oleje ho zvolna pečte v troubě, případně opražte na pánvi. Nejčastěji se křupavě vypečený hrách pojídal s medem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.