
Avokádo je velice cenná zelenina obsahující jemné tuky a četné minerály. Je třeba ho vždy dostatečně ochutit, například doplnit sýrem, vejci a sekanou natí bylinek. Správně zralé avokádo má být při zmáčknutí měkké a má jít dobře oloupat. Pokud koupíte tvrdé, pak ho nechte dva nebo tři dny v pokojové teplotě změknout. Pozor! V lednici ho skladujte při teplotě nad 6 stupňů. Nižší teplota ho zničí.
- Tavený sýr vyšlehejte s jemně nakrájenou cibulovou natí, posekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a smetanou. Následně přidejte nastrouhaná, předem uvařená vejce.
- Avokádo by mělo být pod slupkou měkké, tedy zralé. oloupejte ho a nastrouhejte nebo jen vidličkou rozmačkejte a vmíchejte do připraveného sýra s vejci.
- Vzniklou pomazánku hned nanášejte na plátky chleba nebo pečiva, přizdobte a podávejte.