Logo Kulinář

Polévka s hlívou

Polévka s hlívou

Rychlá a velmi zajímavá polévka, kterou lze podle možností obměnit a doplnit další zeleninou popřípadě zesílit přidaným vajíčkem.

  • Jemně nakrájenou cibuli, mrkev a celer osmahněte na oleji. Po chvíli přidejte hlívu nakrájenou na stejnoměrné proužky. Tužší část houby nakrájejete na jemné plátky nebo nudličky. Chvilku vše opékejte a pak zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem.
  • Krátce, asi 5 minut, vše povařte, pak přidejte instantní nudle a nechte je v polévce pod pokličkou změknout. případně je krátce povařte. Na samý závěr přidejte do polévky posekanou cibulovou nať, petrželovou nať a lžíci pasty miso. Tu zvolna v horké polévce nechte rozpustit. Polévku už nevařte a hned podávejte.

Na tento recept jsme použili:

Rychlá a velmi zajímavá polévka, kterou lze podle možností obměnit a doplnit další zeleninou popřípadě zesílit přidaným vajíčkem.

  • Jemně nakrájenou cibuli, mrkev a celer osmahněte na oleji. Po chvíli přidejte hlívu nakrájenou na stejnoměrné proužky. Tužší část houby nakrájejete na jemné plátky nebo nudličky. Chvilku vše opékejte a pak zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem.
  • Krátce, asi 5 minut, vše povařte, pak přidejte instantní nudle a nechte je v polévce pod pokličkou změknout. případně je krátce povařte. Na samý závěr přidejte do polévky posekanou cibulovou nať, petrželovou nať a lžíci pasty miso. Tu zvolna v horké polévce nechte rozpustit. Polévku už nevařte a hned podávejte.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.