
Velmi jednoduchý, levný ale vždy výborný salát ze spařené zeleniny doplněný vařenou pšeničnou lámankou a sladkokyselou zálivkou.
- Drcenou pšenici zvanou bulgur upravíte velmi snadno. Stačí ji totiž krátce povařit v osolené vodě nebo vývaru a pak nechat asi patnáct minut pod poklicí nabobtnat. Bulgur totiž je již předem tepelně upraven a tak stačí jeho spaření a nabobtnání. Vody dejte dvojnásobné množství, stejně jako když připravujete rýži.
- Kořenovou zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte na stejnoměrné plátky, nudličky či proužky. Brokolici rozdělte na malé růžičky a všechnu zeleninu zalijte vroucí vodou a nechte dvě nebo tři minuty stát. Pak vše sceďte propláchněte studenou vodou nebo zvolna zchlaďte v lednici.
- Ocet kratičce svařte s cukrem pak přimíchejte olej, sůl a med a vše důkladně rozšlehejte. Na suché pánvi opražte sezamová semínka a vše pak promíchejte se spařenou zeleninou a bulgurem.