Logo Kulinář

Podzimní salát

Podzimní salát

Velmi jednoduchý, levný ale vždy výborný salát ze spařené zeleniny doplněný vařenou pšeničnou lámankou a sladkokyselou zálivkou.

  • Drcenou pšenici zvanou bulgur upravíte velmi snadno. Stačí ji totiž krátce povařit v osolené vodě nebo vývaru a pak nechat asi patnáct minut pod poklicí nabobtnat. Bulgur totiž je již předem tepelně upraven a tak stačí jeho spaření a nabobtnání. Vody dejte dvojnásobné množství, stejně jako když připravujete rýži.
  • Kořenovou zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte na stejnoměrné plátky, nudličky či proužky. Brokolici rozdělte na malé růžičky a všechnu zeleninu zalijte vroucí vodou a nechte dvě nebo tři minuty stát. Pak vše sceďte propláchněte studenou vodou nebo zvolna zchlaďte v lednici.
  • Ocet kratičce svařte s cukrem pak přimíchejte olej, sůl a med a vše důkladně rozšlehejte. Na suché pánvi opražte sezamová semínka a vše pak promíchejte se spařenou zeleninou a bulgurem.

Na tento recept jsme použili:

Velmi jednoduchý, levný ale vždy výborný salát ze spařené zeleniny doplněný vařenou pšeničnou lámankou a sladkokyselou zálivkou.

  • Drcenou pšenici zvanou bulgur upravíte velmi snadno. Stačí ji totiž krátce povařit v osolené vodě nebo vývaru a pak nechat asi patnáct minut pod poklicí nabobtnat. Bulgur totiž je již předem tepelně upraven a tak stačí jeho spaření a nabobtnání. Vody dejte dvojnásobné množství, stejně jako když připravujete rýži.
  • Kořenovou zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte na stejnoměrné plátky, nudličky či proužky. Brokolici rozdělte na malé růžičky a všechnu zeleninu zalijte vroucí vodou a nechte dvě nebo tři minuty stát. Pak vše sceďte propláchněte studenou vodou nebo zvolna zchlaďte v lednici.
  • Ocet kratičce svařte s cukrem pak přimíchejte olej, sůl a med a vše důkladně rozšlehejte. Na suché pánvi opražte sezamová semínka a vše pak promíchejte se spařenou zeleninou a bulgurem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.