Logo Kulinář

Podmáslová polévka

Podmáslová polévka

Zdravá polévka je díky vajíčku a podmáslí plná vitamínů i minerálů.

  • V osolené vodě uvařte široké nudle. Vařené sceďte, nechte okapat a poté vmíchejte třetinu másla.
  • Na zbylém másle zpěňte na mírné teplotě jemně nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidejte posekané bylinky a vše zalijte podmáslím. Polévku osolte, zjemněte smetanou a přiveďte k varu.
  • Těsně po zavaření vložte do polévky vyklepnuté vejce - nejlépe za pomoci misky tak, aby se vejce v polévce srazila. Vejce v polévce nevařte klokotem. Jen nechte pod poklicí bez varu asi 4 minuty. Poté větší lžící pošírovaná vejce vyjměte, rodělte do talířů nebo misek, přidejte nudle a dolijte polévku.
  • Pro přípravu ztracených vajec je dobré připravovat polévku v mělkém nižším kastrolu nebo hlubší pánvi.

Zdravá polévka je díky vajíčku a podmáslí plná vitamínů i minerálů.

  • V osolené vodě uvařte široké nudle. Vařené sceďte, nechte okapat a poté vmíchejte třetinu másla.
  • Na zbylém másle zpěňte na mírné teplotě jemně nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Přidejte posekané bylinky a vše zalijte podmáslím. Polévku osolte, zjemněte smetanou a přiveďte k varu.
  • Těsně po zavaření vložte do polévky vyklepnuté vejce - nejlépe za pomoci misky tak, aby se vejce v polévce srazila. Vejce v polévce nevařte klokotem. Jen nechte pod poklicí bez varu asi 4 minuty. Poté větší lžící pošírovaná vejce vyjměte, rodělte do talířů nebo misek, přidejte nudle a dolijte polévku.
  • Pro přípravu ztracených vajec je dobré připravovat polévku v mělkém nižším kastrolu nebo hlubší pánvi.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.