Logo Kulinář

Poctivá česnečka

Poctivá česnečka
  • Cibulku nakrájejte na jemno a opékejte na sádle než zesklovatí. Poté k ní přidejte část prolisovaného česneku s drceným kmínem a nechte krátce zapěnit. Vše potom zalijte dostatečným množstvím vývaru či vody. Polévku osolte a přidejte na malé kostičky pokrájené brambory.
  • Asi po pěti až deseti minutách, když jsou brambory téměř vařené přisypte do polévky malé krupky a vše vařte ještě asi 5 minut. Podle počtu porcí vložte opatrně pomocí naběračky do polévky požadovaný počet vajíček a chvíli je v polévce na mírném plameni povařte. Na závěr do polévky dejte zbytek lisovaného česneku a kořenící směs Český bramborák.

Na tento recept jsme použili:

  • Cibulku nakrájejte na jemno a opékejte na sádle než zesklovatí. Poté k ní přidejte část prolisovaného česneku s drceným kmínem a nechte krátce zapěnit. Vše potom zalijte dostatečným množstvím vývaru či vody. Polévku osolte a přidejte na malé kostičky pokrájené brambory.
  • Asi po pěti až deseti minutách, když jsou brambory téměř vařené přisypte do polévky malé krupky a vše vařte ještě asi 5 minut. Podle počtu porcí vložte opatrně pomocí naběračky do polévky požadovaný počet vajíček a chvíli je v polévce na mírném plameni povařte. Na závěr do polévky dejte zbytek lisovaného česneku a kořenící směs Český bramborák.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.