
Čas věnovaný tomuto malému kouzlu se vám vrátí v radosti vašich blízkých nebo přátel. Je dobré mít dobře zralý sýr a trochu trpělivosti.
- Sýr s bílou povrchovou plísní tenkým nožem podélně rozkrojte na dvě stejná kola. Během plnění mějte sýr položený na "papíru", ve kterém byl zabalen. To proto, aby se vám povrchová plíseň co nejméně poškodila. lžičkou nebo půlkulatým vykrajovátkem pak vydlabejte vnitřek sýra z obou částí. Pokud je sýr náležitě zralý jde to docela snadno.
- Vybraný střed sýra vložte do misky a promíchejte ho s nasekanými olivami, petrželovou natí, sterilovanými paprikami a podobně. Vzniklé "misky" ze sýra vyložte šunkou nebo salámem a zpětně je naplňte směsí. Potom obě rozkrojené poloviny spojte, umáčkněte, zabalte do původního obalu a nechte v chladu ztuhnout.
- Naplněný hermelín krájejte jako dort na malé klínky, komponujte na mísy a talíře, případně přizdobte a neste na stůl.