
Dušená zelná hlávka plněná masovou směsí může být variací na klasickou sekanou.
- Zelnou hlávku očistěte a vložte ji do osolené vody vařit asi tak na čtyři minuty. Pak ji stáhněte z ohně a nechte ještě v horké vodě stát asi tak do deseti minut. Pak zelí nechte v sítku vykapat. Ochladlé zelí pak opatrně rozložte list po listu jako velikánskou kytici. Pevný střed zelí vyřízněte.
- Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky a spolu s mletým masem, vejci, solí a kořením vymíchejte náplň. Tu pak vložte do zelí tak, že uprostřed dáte větší kus a další pak list po listu vtíráte tak, aby celé zelí bylo pravidelně naplněno.
- Plněné zelí pak svrchu a po stranách obalte alobalem tak aby drželo tvar a při pečení se na vrchu nespálilo. Vložte do pečící nádoby, podlijte vodou nebo vývarem, přidejte nahrubo pokrájené cibule a dejte velmi zvolna péct (do 150 stupňů) skoro dvě hodiny. Podávejte s vařenými bramborami a podušenou mrkví.