
Směsí masa a jater naplněné kuřecí stehno je vděčnou a výbornou variací na klasicky pečenou drůbež.
- Kuřecí stehno nejprve částečně vykostěte. Nařízněte ho z vnitřní strany podél kosti a dalšími řezy vedenými těsně podél ní kost uvolněte, v kloubu oddělte. Svalovinu na vykostěné části stehna trochu prořežte a osolte.
- Na troše oleje osmahněte cibulku a pokrájená kuřecí játra. Nakonec je osolte a okořeňte trochou směsi kari a sladkou mletou paprikou.
- Kuřecí maso (prsa či stehenní řízky) nakrájete na menší kousky a spolu s opečenými játra a cibulí dejte do mixéru nebo sekacího strojku. přidejte smetanu a rozsekejte na hladkou fáš. Pokud chcete udělat do náplně mozaiku pak si nechte kousky jater a na kostičky krájenou prsní svalovinu a tu pak vložte do fáše při plnění stehen.
- Náplň vetřete do vykostěné části stehna a poté vložte do pekáčku nebo na plech vyložený pečícím papírem. Stehna upravte do patřičného tvaru kůží navrch. Lehce osolte a potřete olejem případně lehce podlijte vodou a pečte nejprve v troubě předehřáté na 180 stupňů asi pět minut a následně asi dvacet minut při nižší teplotě 140 - 150 stupňů.
- Na závěr dopečte při 200 stupních aby se kůže vypekla do křupava. Můžete ji přitom potírat červeným olejem. Ten připravíte tak, že kvalitní papriku rozmícháte v oleji. Tím se olej obarví do červena ale na potírání pak slijte jenom samotný olej, neboť droboučké kousky mleté papriky by vám na povrchu kuřete zahořely, zčernaly a zahořkly.
- V případě tohoto pokrmu se nedohotovuje speciální šťáva a proto je třeba nakomponovat k pokrmu nějakou smetanovou, sýrovou nebo jinou omáčku, nebo přidat omáčku studenou či stolní.