Logo Kulinář

Plněné cukety

Plněné cukety
  • Cukety podélně nakrájejte a za pomoci kulatého vykrajována nebo lžíce v každém vydlabejte otvor, lehce cuketu solte a nechte stát.
  • Kuřecí svalovinu, prsa nebo stehenní řízek, rozsekejte spolu s uzeným masem a trochou mléka na hladkou fáš, vše osolte a okořeňte směsí na mleté maso.
  • Do masové směsi vmíchejte trochu jemných ovesných vloček a sekanou petrželovou nať. Tuto náplň pak vložte do připravených cuket.
  • Do pekáčku nakrájejte, cibuli, papriky a rajčata, osolte, okořeňte cikánskou směsí a spolu s plněnými cuketami vše pečte při teplotě do 150 stupňů asi 30 minut.
  • Nakonec cukety přelijte vypečenou zeleninou, posypejte dýňovými semínky a krátce zapečte při vyšší teplotě. Podávejte s těstovinami nebo brambory.

Zkuste naplnit cukety směsí z hub (houbové koření), nebo vše přivonět ve stylu orientální kuchyně (kari koření, tandori masala)

Na tento recept jsme použili:

  • Cukety podélně nakrájejte a za pomoci kulatého vykrajována nebo lžíce v každém vydlabejte otvor, lehce cuketu solte a nechte stát.
  • Kuřecí svalovinu, prsa nebo stehenní řízek, rozsekejte spolu s uzeným masem a trochou mléka na hladkou fáš, vše osolte a okořeňte směsí na mleté maso.
  • Do masové směsi vmíchejte trochu jemných ovesných vloček a sekanou petrželovou nať. Tuto náplň pak vložte do připravených cuket.
  • Do pekáčku nakrájejte, cibuli, papriky a rajčata, osolte, okořeňte cikánskou směsí a spolu s plněnými cuketami vše pečte při teplotě do 150 stupňů asi 30 minut.
  • Nakonec cukety přelijte vypečenou zeleninou, posypejte dýňovými semínky a krátce zapečte při vyšší teplotě. Podávejte s těstovinami nebo brambory.

Zkuste naplnit cukety směsí z hub (houbové koření), nebo vše přivonět ve stylu orientální kuchyně (kari koření, tandori masala)

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.