
Možností jak upravit plněná vejce je mnoho. V tomto případě nabízíme tři varianty náplní dva profesionální triky.
- Vejce uvařená na tvrdo oloupejte a rozkrojte podélně nebo příčně, jak se vám více líbí. Žloutky nastrouhejte na jemno a každou bílkovou mističku na spodní straně mírně seřízněte tak, aby na míse pevně stály a nekývaly se.
- První fáš vyšlehejte ze žloutků, jemně nasekaného uzeného lososa, pomazánkového másla, citronové šťávy a velmi jemně nasekané petrželové nati. Druhou náplň připravte promísením žloutků, hořčice, pomazánkového másla, rozetřené sardelky a nasekané pažitky. Třetí směs vytvořte z jemně posekaných nakládaných paprik (seřízněte případně tvrdou slupku), žloutků, pomazánkového másla a nitek paprikového salámu. Všechny náplně případně přisolte a lehce přichuťte bílým pepřem.
- Z rohlíků nebo žemli šetrně skrojte kůru a bílou žemli nakrájejte na droboučké kostičky. Ty rozdělte do bílkových mističek a až na žemli nastříkejte cukrářským sáčkem či zdobičkou připravené náplně. Přizdobení vajec volte tak aby vycházelo ze surovin ve fáši a také k ní ladilo.