Logo Kulinář

Plněná tykev

Plněná tykev

Severoameričtí indiáni sbírali mladé dýně a nazývali je “askutasquash”. To v překladu znamená “ jíst celé bez vaření ”. Asi věděli, co je pro ně zdravé!

  • Pohanku kroupu nebo lámanku zalijte dvojnásobným množstvím vroucí osolené vody a nechte ji pod poklicí 15 minut nabobtnat.
  • Mladé cukety nebo tykvičky shora seřízněte a z větší části vydlabejte jejich dužinu. Tu si odložte k dalšímu použití. Vnitřek osolte kouřovou solí a nechte chvíli stát. Můžete použít také sůl bylinkovou nebo jinou.
  • Kuřecí maso - prsní nebo stehenní svalovinu nakrájejte na drobné kousky a vložte do strojku s rotujícími noži. Přidejte smetanu, syrová vejce, sůl a trochu prolisovaného česneku. Vše důkladně rozsekejte na hladkou fáš. Do ní vmíchejte posekanou směs bylinek (petrželová a celerová nať, šalvěj, tymián apod.), ochladlou pohanku a nastrouhaný sýr. Vše ještě ochuťte kořením Italská směs.
  • Vypocenou šťávu ve vydlabaných cuketách nebo tykvičkách vysajte trochou žemle nebo papírovou utěrkou. Zeleninu naplňte připravenou směsí a poskládejte ji do máslem vymaštěné nádoby vhodné k pečení. Přidejte do ní pokrájenou směs cibule, česneku, vydlabané dužiny, drcená rajčata, divoké koření (divočina) a bylinky.
  • Vše pečte pod poklicí v troubě předehřáté na 140 stupňů asi 20 minut. Záleží pochopitelně na velikosti zeleniny. Dopékejte odkryté při vyšší teplotě (170 stupňů) asi 10 minut.
  • Hotovou plněnou zeleninu nechte v teple a výpek se zeleninou odvařte do zahoustnutí, případně rozmixujte na hladkou omáčku.

Na tento recept jsme použili:

Severoameričtí indiáni sbírali mladé dýně a nazývali je “askutasquash”. To v překladu znamená “ jíst celé bez vaření ”. Asi věděli, co je pro ně zdravé!

  • Pohanku kroupu nebo lámanku zalijte dvojnásobným množstvím vroucí osolené vody a nechte ji pod poklicí 15 minut nabobtnat.
  • Mladé cukety nebo tykvičky shora seřízněte a z větší části vydlabejte jejich dužinu. Tu si odložte k dalšímu použití. Vnitřek osolte kouřovou solí a nechte chvíli stát. Můžete použít také sůl bylinkovou nebo jinou.
  • Kuřecí maso - prsní nebo stehenní svalovinu nakrájejte na drobné kousky a vložte do strojku s rotujícími noži. Přidejte smetanu, syrová vejce, sůl a trochu prolisovaného česneku. Vše důkladně rozsekejte na hladkou fáš. Do ní vmíchejte posekanou směs bylinek (petrželová a celerová nať, šalvěj, tymián apod.), ochladlou pohanku a nastrouhaný sýr. Vše ještě ochuťte kořením Italská směs.
  • Vypocenou šťávu ve vydlabaných cuketách nebo tykvičkách vysajte trochou žemle nebo papírovou utěrkou. Zeleninu naplňte připravenou směsí a poskládejte ji do máslem vymaštěné nádoby vhodné k pečení. Přidejte do ní pokrájenou směs cibule, česneku, vydlabané dužiny, drcená rajčata, divoké koření (divočina) a bylinky.
  • Vše pečte pod poklicí v troubě předehřáté na 140 stupňů asi 20 minut. Záleží pochopitelně na velikosti zeleniny. Dopékejte odkryté při vyšší teplotě (170 stupňů) asi 10 minut.
  • Hotovou plněnou zeleninu nechte v teple a výpek se zeleninou odvařte do zahoustnutí, případně rozmixujte na hladkou omáčku.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.