
Budete překvapeni jak lahodná je vepřová krkovička ve spojení s bílým jogurtem.
- Vepřovou krkovici nakrájejte na stejnoměrné kusy nebo silnější plátky. Do bílého jogurtu vmíchejte sůl, koření a prolisovaný česnek a vše nakonec vlijte na vepřové maso. Chvíli promíchávejte a potom nechte nejlépe několik hodin, případně i do druhého dne proležet v chladnu.
- Do pekáčku dejte hrubě pokrájenou cibuli a pak naskládejte maso včetně jogurtové marinády. Vložte do trouby a zvolna (170 stupňů) pečte pod poklicí. Jogurt se při pečení srazí a to není chyba.
- Poslední část pečení přidejte teplotu a pečte bez poklice aby se odpařila syrovátka a navrch maso opeklo. Podávejte s opečeným bramborem smíseným s vařenými zelenými fazolkami, nebo jenom s čerstvým chlebem.