
Variace na klasický zeleninový salát, který připravíte na grilu, pánvi i ohništi.
- Před samotným grilováním si svařte stejné množství octa a cukru (např. 250 g cukru a 250 ml běžného lihového octa). Tím potom snadno a rychle ochutíte různé saláty a studené omáčky.
- Pokud budete pečený salát připravovat na roštovém grilu, nakrájejte zeleninu na větší, stejnoměrné kusy a zcela nasucho ji osmahněte. Opečenou zeleninu pak vložte do mísy a ochuťte rozvarem cukru a octa, kořením Grilovaná zelenina, Medvědí solí a olivovým olejem.
- V případě úpravy salátu na pánvi nebo grilovací plotně, krájejte zeleninu na menší, stejnoměrné kousky. Nejprve na troše oleje pečte celer, pak přidejte cibuli a nakonec ostatní druhy zeleniny. Rajčata upravte zlehka, nejlépe nakonec. Osmahnutou zeleninu až těsně před podáváním osolte MEDVĚDÍ SOLÍ (medvědím česnekem a dalšími bylinkami) a svařeným octem s cukrem.
- Při podávání doplňte sýrem.