Logo Kulinář

Pečená jehněčí kolínka

Pečená jehněčí kolínka

Způsob pečení masa spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením je rozšířen po celém světě. U nás se takto upraveným pokrmům říká “na divoko”, nebo v případě kuřete “ala bažant”. Stejným způsobem můžete připravit i jiné části jehněčího, kůzlečího a třeba i skopového masa.

  • Z česnekového čarování, bylinkové soli, trochy vody a oleje smíchejte výrazně slanou marinádu. Jehněčí kolínka nařízněte podél kosti a důkladně do nich připravenou marinádu vetřete. Do zářezu vložte čerstvé byliny.
  • Do pečicí nádoby dejte drobně nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, případně zbytek marinády, trochu podlijte bílým vínem a přidejte divoké koření. Na zeleninu položte připravené maso, přidejte máslo, a nádobu pečlivě přikryjte poklicí.
  • Vše pečte velmi zvolna v troubě při teplotě 120 stupňů asi 2 hodiny. Za tu dobu by maso mělo být měkké. (Dejte pozor na příliš vysokou teplotu pečení. Vysušené maso není dobré, zvláště u mladé netučné svaloviny).
  • Na závěr dopékejte maso již odkryté při teplotě 180 stupňů, přibližně 10 minut. Podávejte na teplých talířích s výpekem a patřičnou částí rozpečené zeleniny.

Na tento recept jsme použili:

Způsob pečení masa spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením je rozšířen po celém světě. U nás se takto upraveným pokrmům říká “na divoko”, nebo v případě kuřete “ala bažant”. Stejným způsobem můžete připravit i jiné části jehněčího, kůzlečího a třeba i skopového masa.

  • Z česnekového čarování, bylinkové soli, trochy vody a oleje smíchejte výrazně slanou marinádu. Jehněčí kolínka nařízněte podél kosti a důkladně do nich připravenou marinádu vetřete. Do zářezu vložte čerstvé byliny.
  • Do pečicí nádoby dejte drobně nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, případně zbytek marinády, trochu podlijte bílým vínem a přidejte divoké koření. Na zeleninu položte připravené maso, přidejte máslo, a nádobu pečlivě přikryjte poklicí.
  • Vše pečte velmi zvolna v troubě při teplotě 120 stupňů asi 2 hodiny. Za tu dobu by maso mělo být měkké. (Dejte pozor na příliš vysokou teplotu pečení. Vysušené maso není dobré, zvláště u mladé netučné svaloviny).
  • Na závěr dopékejte maso již odkryté při teplotě 180 stupňů, přibližně 10 minut. Podávejte na teplých talířích s výpekem a patřičnou částí rozpečené zeleniny.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.