Logo Kulinář

Ovesné sušenky kulinář

Ovesné sušenky kulinář

Sušenky z ovesných vloček lze podle chuti doplnit libovolným sušeným ovocem, nahradit přírodní cukr medem, přidat voňavé koření a podobně. Křehké sušenky zvládnou upéci i děti pokud nebudete litovat trochu upatlané kuchyně.

  • Do teplého mléka dejte lžičku Vanilkového Čarování, část cukru a špetku soli. Poté zamíchejte do mléka ovesné vločky a kokos a nechte chvíli stát.
  • Vejce, rozpuštěné máslo a cukr a vše vyšlehejte do pěny. Přidejte namočené vločky s kokosem. Vzniklou kaši pak zahustěte moukou, do níž předem namíchejte půl lžičky jedlé sody a stejné množství perníkového koření. Měkké, lepivé těsto doplňte nakrájeným sušeným ovocem a nechte krátce odležet.
  • Nejlépe za pomoci namočených rukou pak tvořte z těsta kuličky a ty pak klaďte na plech vyložený pečicím papírem. na něm kuličky lehce roztlačte a následně pečte v troubě při teplotě do 160 stupňů, podle velikosti asi 10 - 15 minut.
  • Do sušenek můžete doplnit mletý zázvor, skořici, kakao nebo čokoládu, mleté oříšky, kousky mandlí a podobně.

Na tento recept jsme použili:

Sušenky z ovesných vloček lze podle chuti doplnit libovolným sušeným ovocem, nahradit přírodní cukr medem, přidat voňavé koření a podobně. Křehké sušenky zvládnou upéci i děti pokud nebudete litovat trochu upatlané kuchyně.

  • Do teplého mléka dejte lžičku Vanilkového Čarování, část cukru a špetku soli. Poté zamíchejte do mléka ovesné vločky a kokos a nechte chvíli stát.
  • Vejce, rozpuštěné máslo a cukr a vše vyšlehejte do pěny. Přidejte namočené vločky s kokosem. Vzniklou kaši pak zahustěte moukou, do níž předem namíchejte půl lžičky jedlé sody a stejné množství perníkového koření. Měkké, lepivé těsto doplňte nakrájeným sušeným ovocem a nechte krátce odležet.
  • Nejlépe za pomoci namočených rukou pak tvořte z těsta kuličky a ty pak klaďte na plech vyložený pečicím papírem. na něm kuličky lehce roztlačte a následně pečte v troubě při teplotě do 160 stupňů, podle velikosti asi 10 - 15 minut.
  • Do sušenek můžete doplnit mletý zázvor, skořici, kakao nebo čokoládu, mleté oříšky, kousky mandlí a podobně.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.